Bezár

Hírarchívum

Mediklaszter_egyuttmukodes_kiemelt_nagy

Közös kutatások és pályázatok - stratégiai megállapodást kötött az SZTE a MediKlaszterrel

Közös kutatások és pályázatok - stratégiai megállapodást kötött az SZTE a MediKlaszterrel

2015. július 09.
2 perc

Innovációs és oktatási tevékenységben, kutatás-fejlesztési programokban működik együtt a jövőben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók „Akkreditált Innovációs” Klaszter (MediKlaszter). A stratégiai együttműködési megállapodás egyike azon megállapodásoknak, amelyeknek célja, hogy a régióban és országos szinten egyaránt különböző iparágak szereplői működjenek együtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkerditált Innovációs Klaszter által 2015. július 9-én aláírt együttműködés célja, hogy az SZTE és a MediKlaszter kölcsönösen segítse egymást az innovációs és oktatási tevékenységekben, hogy közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak, és esetlegesen közös spin-off cégeket hozzanak létre. A MediKlaszter gyárlátogatási lehetőséget biztosít az orvostechnikai iparág megismertetésére, a szervezet az oktatási együttműködés keretében ismerteti és bemutatja a legújabb műszereket és termékeket az egyetem hallgatóinak és kutatóinak. A 3 évre szóló együttműködésnek részét képezik az Európai Unió illetve más nemzetközi vagy hazai pályázatokon való közös indulás, valamint az egyetemi értékek megőrzése az SZTE alumni szervezetével, az SZTE Alma Materrel közösen.


mediklaszter
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők.

 


Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora az együttműködés ünnepélyes aláírásakor arról beszélt: a Szegedi Tudományegyetem imseretbővítő és problémamegoldó kutatási tevékenysége nemzetközi szinten jelentős, hazai viszonylatban pedig meghatározó. Az oktatástól elválaszthatatlan feladata a nemzetközileg is versenyképes kutatás művelése, kutatóegyetemi jellegének megőrzése. Az SZTE a jövőben is az ország magas presztízsű, a tudományt és társadalmat egyaránt szolgáló, nemzetközi színvonalú kutató-fejlesztői központja kíván maradni.

A MediKlaszter elnöke, dr. Steiner Arnold köszöntőjében elmondta: a klaszter termékfejlesztéssel, előállítással, egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozó, vagy ehhez kapcsolódó tevékenységeket végző gazdasági társaságok és szervezetek hálózata. A kormányzati szervek által akkreditált MediKlaszter a 2018-ban 100 éves magyar orvostechnikai ágazatot képviseli, célja a medtech vállalkozások versenyképességének növelése. Ennek érdekében a szervezet együttműködik a magyar tudomány és kormányzat képviselőivel, tagjai összehangolt innovációs, marketing és piaci tevékenységet végeznek.

 

Az együttműködési megállapodás azon elsők egyike, amelyet tudástranszfer gyakorlatának megfelelően a Szegedi Tudományegyetem a közeljövőben az ipar klaszterbe tömörülő szereplőivel köt annak érdekében, hogy a különböző iparágak a tudomány és kutatás területén is kooperáljanak egymással. Közös céljuk az, hogy a dél-alföldi régió kiemelt fejlesztési, kutatási és innovációs térséggé váljon.

 

SZTEinfo

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek