Bezár

Hírarchívum

varado_gala_promo_kiemelt_nagy

Véradó Gála a Szegedi Tudományegyetemen

Véradó Gála a Szegedi Tudományegyetemen

2015. június 11.
2 perc

Lezárult a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny, melyen több mint 12 ezren adtak vért, egynegyedük első alkalommal. A véres megmérettetés díjátadó gáláját 2015. június 12-én 12 órától a Szegedi Tudományegyetem Központi épületének dísztermében tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Találd meg magadban a hőst! Adj vért!” – buzdított mindenkit a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyre a Magyar Vöröskereszt szlogenje.



Három kategóriában hirdetnek győztest


A hazai legnagyobb humanitárius szervezet minden évben a Véradók Világnapjához –június 14. –igazítja a véradóverseny eredményhirdetését, ezzel is hangsúlyozva a fiatal véradók toborzásának fontosságát. A korábbi évekhez hasonlóan a véradóverseny idén is a nappali tagozatos hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlott: az 1000 diáknál kevesebbet, az 1000 és 10 ezer közötti és a 10 ezernél is több fiatalt oktató intézmények adatait vetették össze. A versenyt kategóriánként az az intézmény nyerte, amelyik a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb véradót mozgósította a 2014-2015-ös tanévben.



Többszörös nyertes az SZTE


A Szegedi Tudományegyetem évek óta részt vesz a „véres küzdelemben”: a tízezer hallgatónál is többet oktató intézmények versenyében a 2005-2006-os és a 2008-2009-es tanévben is a Szegedi Tudományegyetem kapta meg az első díjat. A 2013 szeptemberében útjára indított 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyen „a legaktívabb véradó egyetem” ismét a Tisza-parti universitas lett, mely maga mögé utasította a kategóriájában nevező Pécsi Tudományegyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Főiskolát, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Semmelweis Egyetemet, a Debreceni Egyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is.



Házigazda a Szegedi Tudományegyetem


A Szegedi Tudományegyetem a 2014/2015-ös tanévben is bekapcsolódott a küzdelembe és számos alkalommal várta az önkéntes véradókat. Idén a verseny ünnepélyes eredményhirdetésének házigazdája a Szegedi Tudományegyetem, hiszen a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny idején a Tisza-parti universitas mozgósította a legtöbb véradót a 10.000 fő feletti hallgatói létszám kategóriában. A 2015. június 12-én 12 órakor kezdődő gálán a nyertes intézmények, a véradószervezők, önkéntesek és a verseny támogatói vehetik át az elismeréseket a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Dísztermében. A rendezvényen Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, Bobrovics Árpád, a Magyar Vöröskereszt alelnöke, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Jákó Kinga, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója és Német Károly Csongor, a Média Markt Magyarország ügyvezető igazgatója köszönti a résztvevőket.

 

SZTEinfo


Korábban írtuk:

Elsőként nevezett az SZTE a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyre

Márciusban ismét önkéntes véradás az SZTE-n

Segíts a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny hajrájában!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek