Bezár

Hírarchívum

aranydiploma_mk_kiemelt_nagy

Aranydiplomásait köszöntötte a Mérnöki Kar

Aranydiplomásait köszöntötte a Mérnöki Kar

2015. május 18.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 26 volt hallgatója vehette át aranydiplomáját 2015. május 15-én az SZTE MK Mars téri épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kitüntetési Szabályzata 22.§ alapján: „arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevél az Egyetem azon volt hallgatójának adományozható, aki diplomáját 50, 60, 65 vagy 70 éve szerezte, közmegbecsülésre méltó, és szakmai munkájával, egész életútjával az Egyetem hírnevét öregbítette”.



A megbecsülés jelképe az aranydiploma


A Szegedi Tudományegyetem dicséretes és megőrzendő hagyománya, hogy az 50, 60, 65 évvel korábban végzett diákjainak arany, gyémánt illetve vas diplomát adományoz elismerve azt a tevékenységet, melyet oklevelük megszerzése óta szakterületükön végzetek – fogalmazott az ünnepségen Keszthelyi-Szabó Gábor. Az SZTE Mérnöki Kar dékánja elmondta: a jubileumi oklevelek nevükben kémiai szubsztanciák nevét viselik, de valójában értékeket szimbolizálnak. Az arany napjainkban szinte mindenkinek a gazdagságot és a pénzt juttatja eszébe, ám a középkori ábrázolásokon a királyoknak és szenteknek, a megbecsülésnek volt a jelképe. „Akik 50 évvel ezelőtt fejezték be tanulmányaikat, többségükben nem voltak se gazdagok se királyok, se szentek. Az aranydiplomával az egyetem azt ismeri el, hogy becsülettel megtették mindazt, ami az elmúlt évtizedekben Önöktől telt és remélhetőleg megkapták értünk a megbecsülést” – mondta a dékán.


Aranydiplomasok_koszontese_az_MK-n_2015._majus_15._HD
Aranydiplomásait köszöntötte a Mérnöki Kar - GALÉRIA


Az aranydiplomások önéletrajzaiba tekintve elmondható, hogy az egyetem nyújtotta képzés, egyéni képességekkel társulva, milyen sokfajta feladat eredményes ellátására tette alkalmassá a volt hallgatókat. „Az egyetemnek és Önöknek az a feladata, hogy olyan diákokat és olyan embereket neveljenek, akiknek morális tartásuk van, akik tudják, hogy mi a becsületes munka és mi az az értéke, amire érdemes egy életet építeni. Kérem, saját példájukkal erre az értékrendre neveljék unokáikat, reményeink szerint a mi leendő hallgatóinkat” – zárta beszédét Keszthelyi-Szabó Gábor.



26 aranydiplomás


Az aranydiploma átadón oklevelet vehetett át: Bakos Katalin Gabriella, Balatoni József, Csaba Attiláné Baráth Erzsébet, Bálint Lajosné Békés Zsuzsa, Bíró Ernő, Csáki Lászlóné Boros Katalin, Fenyvessy Jánosné Cseri Zsuzsa, Govai Tamás, Détári Endre, Erdődi Levente. Aranydiplomában részesült még Bánki Tamásné Erdős Mária, Korbuly Lászlóné Forgó Kovács Eszter, Gartai Kamilla, Kiss Sándorné Gál Piroska Ágnes, Bacsa Lajosné Honfy Mária, Karnis János Károly, Varga Árpádné Kengyeli Teréz, Kiss Sándor, Kozma Béla, Miklós János Béla, Kovácsics Józsefné Németh Ibolya, Papp József, Bakos Péterné Polgár Rozália, Tasnády-Szeőcs Sámuel, Dobonyi Istvánné Varga Anna és Várnai Ilona. Tanúsítványt vehetett át: Bozsik Pál, Kiss János Mihály és Pálfi Tibor Róbert.


Az okleveleket Keszthelyi-Szabó Gábor a Mérnöki Kar dékánja és Panyor Ágota a kar általános és oktatási dékánhelyettese adta át. Az ünnepségen az évfolyam volt tanárai – Gábor Miklósné professzor emerita, Kovács Imréné és Horváth Károly – is részt vettek.


SZTEinfo- Gajzer Erzsébet

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek