Bezár

Hírarchívum

A Magyar Sport Napján kapott kitüntetést az SZTE 2 oktatója

A Magyar Sport Napján kapott kitüntetést az SZTE 2 oktatója

2015. május 06.
2 perc

5-féle elismerést adtak át a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen. Az SZTE 2 oktatója „a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenységéért” kapott Kemény Ferenc-díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az utóbbi 15 évben rendezik meg a Magyar Sport Napját. Ebből az alkalomból 2015. május 5-én elismeréseket adott át Simicskó István sportért felelős államtitkár és Kiss Norbert helyettes államtitkár a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen.


„Öröm látni, hogy Magyarországon egyre több gyermek sportol, mert ez az értelme az elmúlt években elvégzett munkánknak” – összegezte az MTI tudósítója Simicskó István köszöntő beszédét. A sportért felelős államtitkár hozzátette: „a magyar nemzet mindig kap a sportolóktól, ezért el kell ismerni azt a tevékenységet, amelyet többek között a most kitüntetett szakemberek is végeztek és végeznek a magyar sportért”.

 

A Magyar Sport Napja alkalmából Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenységéért Cziberéné Nohel Gizella, a Szegedi Tudományegyetem mestertanára, valamint Hegedűs Imréné, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott főiskolai adjunktusa.

 

A dél-magyarországi, pontosabban nagybecskereki születésű Kemény Ferenc (1860-1944) „magyar sportszervező, pedagógus, tanügyi író, humanista békeharcos, az újkori olimpiai játékokat kezdeményező és elindító Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapító tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság alapító titkára” – írja a wikipedia.hu.


A Magyar Sport Napja pedig arra emlékeztet, hogy 1875-ben e napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján május 6-án tartják a Magyar Sport Napját.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek