Bezár

Hírarchívum

Fotózz! Pályázz! Utazz!

Fotózz! Pályázz! Utazz!

2015. szeptember 18.
2 perc

Országos fotópályázatot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a Visegrádi Négyekkel együttműködve. „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című fölhívásra jelentkezők közül a nyertes fődíja: egy kenyai vagy kongói fotóriporteri utazás. A pályamunkákat szeptember 20-ig várják az eydfoto@mfa.gov.hu címre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fejlesztés Európai Éve jegyében a pályázat célja nemzetközi együttműködés jelentőségére való figyelemfelhívás. Hogy miért is fontos ez?

„Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!” Mindenki szembesült már a szegénység, az egyenlőtlenség jeleivel, nélkülözők kisebb-nagyobb csoportjaival. Hallotta már az éghajlatváltozás vagy a fejlődő országok kifejezést. De abba belegondolt már, hogy mennyi kilométert utazott az a banán, amit megvett tegnap a boltban? És vajon ki varrta meg az új blúzát? Ma már nincsenek tisztán helyi problémák, a fejlődő országok nehézségei nem pusztán „maguknak köszönhetők”, egy bolygón él az emberiség, ahol mindenki magatartása befolyásoló tényező. Azé is, aki a kamera másik oldalán áll.


A felhívás szerint a fotók vagy fotósorozat témája lehet a szükségben élők helyzetének megmutatása, az eddigi erőfeszítések eredményeinek ismertetése, vagy akár a közös értékek, „emberi mivoltunk” ábrázolása. Ezek egyéni látás- és kifejezésmódnak terepet biztosító tematikák, az egyik legfőbb értékelési szempont ugyanis az, hogy minél szélesebb kör figyelmét meg tudja ragadni a mű. A pénzjutalommal díjazott első tíz alkotásból több megyét bejáró kiállítást rendeznek, a legjobb öt munka pedig a Visegrádi Négyek közös vándorkiállításán fog megjelenni.


Fotopalyazat_bannernek_web


A pályázatról bővebb, technikai információ itt található.


SZTEinfo – Sz. A.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek