Bezár

Hírarchívum

Füstmentes nap a TIK-ben

Füstmentes nap a TIK-ben

2016. április 06.
2 perc

Prevenciós előadásokkal, leszokást segítő tanácsadással, a füst káros hatásait szemléltető kísérletekkel várják az érdeklődőket április 7-én, csütörtökön a TIK-ben a Füstmentes napon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ENSZ szakosított intézményeként 1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - erre az eseményre emlékezünk az Egészségügyi Vilagnapon. Mivel a dohányzás a leginkább megelőzhető halálok, ezért a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és az SZTE TIK Green Team közös erővel lép fel a dohányzás elleni küzdelemben. Április 7-én, csütörtökön 9 és 16 óra között Füstmentes napot szerveznek a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A rendezvény célja, hogy a hazánkban is vezető szív-és érrendszeri, valamint a daganatos (tüdő-, szájüregi és gégerák) megbetegedések egyik fő forrását, a dohányzást, visszaszorítsák.

A szervezők szeretnék végigvezetni a résztvevőket a cigarettafüst egészséget károsító útján, valamint szeretnénk, ha új szemlélettel gazdagodnának és a dohányzás abbahagyását nem veszteségként élnék meg.


A Füstmentes napon szakemberek, lelkes orvostanhallgatók és segítők prevenciós előadásokkal, leszokást segítő tanácsadással és programmal, valamint különböző, a füst káros hatásait szemléltető kísérletekkel várják a rendezvényre látogatókat.


plakatvegkicsi



Részletes program:


„Minden, amit a dohányzásról tudnod kell” – prevenciós előadás, amely minden órában megtekinthető lesz.


„Tedd le velünk” konzultációs asztal:
Dr. Pócs Dávid, SBO rezidens orvos valamint számos orvostanhallgató közreműködésével személyes leszoktatási tanácsadás mind aktív, mind passzív dohányosok számára.


Egészségsarok: kilélegzett CO-, BMI-, és vérnyomásmérés és prevenciós tanácsadás.

„Tudtad-e?” teszt birodalom – dohányzással, szív-és érrendszeri megbetegedésekkel, illetve daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos kérdőívek.


„Füstös kísérletek” - látványos kísérletek, melyek a dohányzás egészségkárosító hatásait hívatottak bemutatni

Interaktív játéksarok – a tudáskerék módszerén alapuló játékos oktató és tudásfelmérő feladatok a dohányzással és az általános egészséggel kapcsolatban.


Emlő önvizsgálati módszerek elsajátítása – a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével.


„Füstmentes közlekedés” – az SZTE TIK Green Team-je a környezetbarát közlekedés új lehetőségeit, vívmányait tárja a hallgatóság elé.


„CityBike fitness”- álló CityBike-kal kialakított testébresztő mozgásgyakorlatok.

 

Azok között, akik a rendezvény legalább 5 állomására ellátogatnak, számos ajándékot sorsolnak ki. Azok a résztvevők pedig, akik legalább 7 állomást meglátogatnak, ajándékcsomagot kapnak.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek