Bezár

Hírarchívum

kiemelt_irinyi_kemia_verseny

Mintegy háromszázan az Irinyi kémia versenyen

Mintegy háromszázan az Irinyi kémia versenyen

2016. április 26.
2 perc

A hétvégén a Szegedi Tudományegyetem adott otthont az Országos Irinyi János Kémiaverseny döntőjének, amelyen - itthonról és határon túlról - mintegy háromszázan vettek részt. Az idei Irinyi-díjasok: Mihalicz Ivett és Jedlovszky Krisztina.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ebben az esztendőben is a Szegedi Tudományegyetem adott helyet az Országos Irinyi János Kémiaverseny döntőjének. A péntektől vasárnapig tartó tanulmányi versenyre 186 diák - közöttük a határon túlról Csíkszeredáról, Révkomáromból, Kolorzsvárról is -, valamint közel száz tanár érkezett.


IRINYI_KEMIAVERSENY_2016_SZEGED_07A verseny résztvevőit az ünnepélyes megnyitón pénteken prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte.


A diákok szombaton az elméleti és gyakorlati fordulón vettek részt, az utóbbi során laboratóriumban végrehajtott analitikai kémiai feladatokat végeztek. Ezt követően az ÁOK dékána, prof. Dr. Bari Ferenc tartott előadást.


Az egyes kategóriák legjobbjai - összesen huszonöt diák, köztük Szegedről Radnótis diákok is - vasárnap délelőtt a 10 perces felkészülési időt követően tartott rövid előadást egy adott témáról, amelyet négytagú zsűri pontozott. Így alakult ki a végső helyezés.


Irinyi_kemia_verseny
A versenyen készült képek itt megtekinthetőek.


Az idei verseny Irinyi-díjasai: Mihalicz Ivett ( Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, Győr, felkészítő tanár: Pőheimné Steininger Éva) és Jedlovszky Krisztina (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest, felkészítő tanár: Keglevich Kristóf).


A Szegedi Tudományegyetem gondozásában megjelent Tudástár sorozattal három pedagógust jutalmazott a zsűri kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért: Hancsák Károly (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Keglevich Kristóf (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest) és Sebő Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, Budapest). A köteteket az Egyetem nevében Mucsi László, a TTIK dékánja adta át.


SZTEinfo

Fotó: SZTE Szerves Kémiai Tanszék

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek