Bezár

Hírarchívum

_MG_9352

Pályázz Campus Mundi ösztöndíjra!

Pályázz Campus Mundi ösztöndíjra!

2016. december 07.
5 perc

Felsőoktatási hallgatók számára hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány a 2017/18-as tanévben megvalósuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányútra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Kinyílik a világ”- jelmondattal hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány, utalva ezzel arra, hogy az ösztöndíjakkal a világ szinte bármely országába eljuthatnak a felsőoktatásban tanulók. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára is elérhető ösztöndíjakról 2016. december 7-én tájékoztató előadást tartottak az SZTE Rektori Hivatalban.


A 2016 és 2021 között megvalósuló Campus Mundi felhívás egyik programeleme a felsőoktatási mobilitási programok, melynek keretében külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányútra pályázhatnak a hallgatók. A 7 174 000 ezer forint összköltségvetésű program 9 080 főnek biztosít támogatást- tájékoztatott Szombath Zita, a Tempus Közalapítvány pályázati referense. A Szegedi Tudományegyetemről a 2016-os tavaszi szemeszterben részképzésben 44, szakmai gyakorlaton 12, rövid tanulmányúton 19 hallgató vett részt.


atm1



Külföldi részképzés


A pályázat célja, hogy a hallgatók a küldő egyetem külföldi partneregyetemén – EGT-n belüli és EGT-n kívüli országokban egyaránt - teljesített tanulmányai alatt az itthoni tanulmányaihoz szorosan kötődő kurzusokat teljesítsen. A félévi részképzés során legalább 20, egy trimeszter esetén legalább 15 sikeresen teljesített ECTS kreditet vagy azzal egyenértékű kreditet kell megszerezni. Részképzést teljesíteni a küldő felsőoktatási intézmény külföldi partneregyetemeinek egyikén lehet, de nem nyújtható be pályázat a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségekbe. Az ösztöndíj időtartama 3-5 hónap. A felhívásra pályázhat bármely Erasmus+ programban részt vevő magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója, aki az oktatás nyelvéből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezik, alapképzés és osztatlan képzés esetében legalább 2, mesterképzés és doktori képzés esetében legalább 1 lezárt aktív félévet teljesített és a tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói jogviszonya van. A pályázott ország megélhetési rátáitól függően a nyertes pályázó havi 186 000–277 200 Ft ösztöndíjban részesül. Emellett a pályázó hallgató jogosult lehet szociális kiegészítő támogatásra és tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élő hallgatók kiegészítő támogatására.


A felhívásokra jelentkezni évente két alkalommal: Tavaszi forduló határideje: 2017. március 30. Őszi forduló határideje: 2017. szeptember 30.


További információ itt: Campus Mundi ösztöndíj külföldi részképzésre


Kiegészítő ösztöndíj a Stipendium Hungaricum országokba


A Tempus Közalapítvány Campus Mundi kiegészítő ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében, Stipendium Hungaricum partnerek irányába a 2017/18-as tanévben megvalósuló külföldi részképzésre. Az ösztöndíjakról Székely Ágnes a Tempus Közalapítvány Campus Mundi program csoportvezető-helyettese tájékoztatott. A pályázáshoz nem szükséges egyetemi kapcsolatrendszer, a pályázás külön kategóriában és külön forrásból történik. A hallgatók a Stipendium Hungaricum országok bármelyikébe pályázhatnak így például az Albán Köztársaságba, Indiába, Indonéziába, Kínába, Ukrajnába, Oroszországba, a Marokkói Királyságba, Tunéziába, Pakisztánba. A részképzés megvalósításához elnyerhető kiegészítő ösztöndíj összege 277 200 Ft/hó. Az ösztöndíjasok ezen felül 18 000-330 000 forint közötti útiköltség támogatásban részesülhetnek.


A pályázati határidő: 2017. február 15., illetve Kína esetében 2017. január 15.


További információ itt: Campus Mundi ösztöndíj Stipendium Hungaricum országokba


Külföldi szakmai gyakorlat


A pályázat célja, hogy a hallgatók a külföldi fogadó intézménynél teljesített szakmai gyakorlat alatt tanulmányaikhoz szorosan kötődő szakmai tapasztalatokat, kompetenciákat és készségeket szerezzenek. A szakmai gyakorlat helyszínét a pályázó hallgató választja, fogadó hely bármely intézmény lehet, ahol a szakos tanulmányokhoz kötődő szakmai gyakorlatot vagy kutatási tevékenységet biztosítani tudják. Pályázatot nyújthat be bármely Erasmus+ programban részt vevő magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója, aki alapképzés és osztatlan képzés esetében legalább 2, mesterképzés és doktori képzés esetében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik, a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói jogviszonnyal bír és a fogadó intézmény munkanyelvéből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezik. A szakmai gyakorlatnak legalább heti 30 órás tevékenységnek kell lennie. Az ösztöndíj mértéke célországtól függően havi 186 000 és 277 200 forint közötti összeg. Emellett a pályázó hallgató jogosult lehet szociális kiegészítő támogatásra és tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élő hallgatók kiegészítő támogatására.


A felhívásokra jelentkezni évente két alkalommal: Tavaszi forduló: 2017. március 1-július 31. Őszi forduló: 2017. augusztus 1- 2018 február 28.


További információ: Campus Mundi ösztöndíj külföldi szakmai gyakorlatra


Külföldi rövid tanulmányút


A rövid tanulmányútra pályázó hallgatók kutatási vagy művészeti tevékenységet folytathatnak külföldön, nemzetközi szakmai versenyen vehetnek részt, illetve külföldi nemzetközi tudományos konferencián tarthatnak előadást. Az ösztöndíj időtartama 2-30 nap. Hasonlóan a szakmai gyakorlathoz a fogadó helyet a pályázó hallgató keresi, ami bármely olyan külföldi intézmény vagy nemzetközi tudományos konferencia, szakmai verseny lehet, melyet a hallgató szaktanára jóváhagyott.A pályázat benyújtására jogosult bármely Erasmus+ programban részt vevő magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója, aki mester- vagy doktori képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik vagy osztatlan képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 7 lezárt aktív félévvel rendelkezik. Emellett a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói vagy doktorjelölti jogviszonya van és a munkanyelvből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezik. Az ösztöndíj-támogatás mértéke a célországtól és az időtartamtól függően 7 440 és 24 800 Ft/nap. Emellett útiköltség- támogatás is igényelhető legalább 1000 km távolságra. Összege 65 000 és 160 000 forint közötti – tudtuk meg Szikszai Annától, a Tempus Közalapítvány pályázati referensétől.


A felhívásokra jelentkezni évente két alkalommal: Tavaszi forduló: határideje: 2017. április 10. Őszi forduló: 2017. október 10.


További információ: Campus Mundi ösztöndíj külföldi rövid tanulmányútra


Az SZTE hallgatói számára is meghirdetett Campus Mundi ösztöndíj felhívások a www2.u-szeged.hu/kulugy/ honlapon is elérhetők.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek