Bezár

Hírarchívum

lett_nagykovet

Az SZTE-re látogatott Belgium és Lettország magyarországi nagykövete

Az SZTE-re látogatott Belgium és Lettország magyarországi nagykövete

2016. február 10.
1 perc

Marie-France André, a Belga Királyság budapesti nagykövete február 9-én, Imants Lieģis Lettország magyarországi nagykövete február 10-én érkezett városunkba a Szegedi Tudományegyetem meghívására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a belga felsőoktatási intézmények kapcsolatának erősítése és bővítése céljából érkezett Szegedre Marie-France André.


belga_nagykovet

A belga nagykövet asszonyt Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi rektorhelyettese és Kruzslicz Péter, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős igazgatója fogadta, majd az SZTE Frankofón Egyetemi Központban tartott előadást a hallgatóknak Jean-François Parozzal, Svájc magyarországi nagykövetével országaikról, és országaik Frankofóniában betöltött szerepéről.


Imants Lieģis, Lettország magyarországi nagykövete az SZTE meghívására, az egyetem lett kapcsolatainak erősítése és gazdagítása céljából érkezett Szegedre.


- A Szegedi Tudományegyetem öt karának aktív kétoldalú Erasmus partnerszerződése van négy lett egyetemmel, jelenleg egy lett állampolgárságú hallgató tanul teljes képzésen egyetemünkön – tájékoztatott Nagy Katalin.


lett_nagykovet1

A lett nagykövet Szabó Gáborral, az SZTE rektorával találkozott, valamint egyeztetett az SZTE három rektorhelyettesével, Nagy Katalin nemzetközi rektorhelyettessel, Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettessel, Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettessel és Máté-Tóth Andrással, az SZTE BTK Társadalomtudományi Intézet Vallástudományi Tanszék vezetőjével.


lett_nagykovet2


Ezt követően „Lettország külpolitikai kihívásai a 21. században” címmel tartott előadást a Rektori Hivatal épületében.

 






Fotók és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek