Bezár

Hírarchívum

banner_innovacios_dij

Innovációs díjat hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Innovációs díjat hirdet a Szegedi Tudományegyetem

2016. január 26.
2 perc

Kutatók, végzett doktoranduszok és hallgatók pályázatát várja 2016. március 1-ig az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság. Az SZTE Innovációs Díjjal olyan innovatív ötleteket jutalmaz a Szegedi Tudományegyetem, amelyek szellemi alkotásnak minősülnek és üzleti szempontból hasznosíthatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Innovációs Díj célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet. Pályázni 5 kategóriában lehet: leginnovatívabb TDK munka; leginnovatívabb PhD munka; leginnovatívabb kutatómunka a műszaki tudományok területén; a természettudományok és élettudományok területén; valamint a bölcsészettudományok vagy társadalomtudományok területén.


A nyertes pályázatokról kategóriánként, az SZTE Innovációs Bizottság szakmai véleménye alapján, az SZTE Dékáni Kollégium dönt. Az elbírálásnál figyelembe veszik – többek között – az ötlet újszerűségét, eredetiségét, a projekt célkitűzését, megvalósíthatóságát és hasznosíthatóságát, valamint potenciális társadalmi hatását.


Kategóriánként a nyertes pályázó oklevélben és pénzjutalomban részesül. A pénzjutalom mértéke kategóriánként:


  1. Leginnovatívabb TDK munkáért 250.000 Ft, amely hallgatói bruttó bérként kerül kifizetésre.
  2. Leginnovatívabb PhD munkáért 400.000 Ft, amely hallgatói bruttó bérként kerül kifizetésre.
  3. Leginnovatívabb kutatómunkáért a műszaki tudományok területén bruttó 800.000 Ft, hozzáférés elkülönített témaszámon, az SZTE-n hatályban lévő pénzügyi elszámolási szabályok betartása mellett.
  4. Leginnovatívabb kutatómunkáért a társadalomtudományok és élettudományok területén bruttó 800.000 Ft, hozzáférés elkülönített témaszámon, az SZTE-n hatályban lévő pénzügyi elszámolási szabályok betartása mellett.
  5. Leginnovatívabb kutatómunkáért a bölcsészettudományok és társadalomtudományok területén bruttó 800.000 Ft, hozzáférés elkülönített témaszámon, az SZTE-n hatályban lévő pénzügyi elszámolási szabályok betartása mellett.

A díj átadására a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napján kerül sor.

A pályázatokat elektronikus PDF formátumban, az inno@rekt.szte.hu email címre kell küldeni. Határidő: 2016. március 1.


A pályázattal kapcsolatos felhívás és a pályázati dokumentáció elérhető a következő linkről: SZTE Innovációs Díj


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek