Bezár

Hírarchívum

Ötvenéves a szegedi Móra-kollégium

Ötvenéves a szegedi Móra-kollégium

2016. július 07.
2 perc

Fennállásának félszázadik évfordulóját ünnepli az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium. Ennek alkalmából rendezik meg július 15-én és 16-án a Móra 50 találkozót, amelyre nemcsak azokat várják, akik laktak a kollégiumban, hanem azokat is, akik valamilyen módon kötődnek hozzá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Félszáz éves jubileumát ünnepli a Móra-kollégium. Az évfordulót – csak úgy, mint a fennállás 30 és 40 éves évfordulóján, most is találkozóval ünneplik. Július 15-én és 16-án várnak mindenkit a Móra 50 nevű, generációkon átívelő rendezvényre. Nemcsak azokat, akik lakói voltak a kollégiumnak, hanem mindenkit, aki bármilyen módon kötődött hozzá, vagy megérintette a „mórás” szellemiség. Kovács Attila, a Móra igazgatója azt nyilatkozta: sok programmal készülnek, de a rendezvény lényege a nosztalgiázás és az emlékek közös felidézése lesz, az, hogy az egykori és a jelenlegi lakók együtt emlékezzenek arra, mit is kaptak a Mórától. A szervezők legalább háromszáz embert várnak, a kollégium már teljesen megtelt a hétvégére.


A távolról érkező vendégek már péntek délután regisztrálhatnak a Mórában. A rendezvényt hivatalosan július 16-án szombaton délelőtt nyitják meg a Délvidék Házban, majd a kollégiumban rendeznek fogadást, ahol felszeletelik a Móra 50 tortát. 14 órától kezdődnek az úgynevezett Évtized beszélgetések az elmúlt tíz évről, 16 és 19 óra között pedig kulturális és sport programok várják a résztvevőket. A program este bulival zárul, zenél a Retrock. A találkozó idejére egy újabb funkciót kap a kollégium épülete: az öt emelet folyosói a Móra történetének egy-egy évtizedét bemutató kiállításnak is otthont ad majd.


További részletek a Móra 50 találkozóról az esemény Facebook oldalán olvasható.


SZTE-Info

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek