Bezár

Hírarchívum

A legkiválóbb francia nyelvet oktató iskolák között az SZTE gyakorló gimnáziuma

A legkiválóbb francia nyelvet oktató iskolák között az SZTE gyakorló gimnáziuma

2016. június 23.
2 perc

Tábla jelzi a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium bejáratánál, hogy az intézmény francia-magyar két tanítási nyelvű tagozata elnyerte a Label France Éducation címet. A kitüntetéssel a világ 85 legkiválóbb francia nyelvet oktató iskolája közé került az intézmény.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium francia-magyar két tanítási nyelvű tagozata 2015-ben nyerte el a Label France Éducation címet. A francia külügyminisztérium a kitüntetést olyan iskoláknak adományozza, amelyekben magas színvonalon oktatnak francia nyelvet és szaktantárgyakat francia nyelven.


A kitüntető címmel jár egyebek között a megjelenés a francia külügyminisztérium honlapján, a legkiválóbb francia nyelvet oktató iskolákat bemutató oldalon. A listán jelenleg mindössze 85 intézmény található a világ minden tájáról. A címmel járó Label France Éducation táblát 2016. június 22-én, szerdán avatták.


gyakorlogim_franciakituntetes_tablaavato


A táblaavató ünnepségen Dobi János igazgató elmondta: több mint két évtizede folyik két tanítási nyelvű oktatás az intézményben, ezek közül is kiemelkedő a francia. A nyelv oktatását fontos célnak és eszköznek tekintik. – Remélem, az elismerés a jövőben lehetőséget teremt arra, hogy bővítsük kapcsolatrendszerünket a címet elnyert iskolákkal, és folytatni tudjuk azt a közös munkát, amelyben diákok és tanárok egyaránt részt vesznek.


gyakorlogim_franciakituntetocim


- A cím annak a minőségi munkának az elismerése, ami az iskola két tannyelvű tagozatán folyik. A címet a francia külügyminisztérium azzal a céllal alapította, hogy előmozdítsa a francia nyelv minőségi oktatását, támogassa a címet elnyert iskolák közötti együttműködések kialakítását – fogalmazott Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet Együttműködési és Kulturális Tanácsosa. Hozzátette: a cím elnyerése tekintetében Magyarország igazán „jó diáknak” mondható, ugyanis az ország 10 francia-magyar két tannyelvű tagozata közül 7 nyerte már el a kitüntető címet. Ezzel az eredménnyel Magyarország a címet elnyert intézmények számát tekintve a világon a negyedik.


SZTEinfo - Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek