Bezár

Hírarchívum

kiemelt_zsonglor

Jótékonysági nap az újszülött életmentő alapítvány javára

Jótékonysági nap az újszülött életmentő alapítvány javára

2016. május 11.
2 perc

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára rendez jótékonysági napot a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport május 14-én, szombaton. A rendezvény fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Három megyében 24. éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány – az elmúlt több mint két évtizedben a mentett babák száma kisvárosnyi, közel 25 ezer. Az Alapítvány három megyében tevékenykedik, az életveszélyben lévő csecsemőket a szegedi, kecskeméti vagy gyulai ellátóközpontokba szállítják. Most újabb műszerre gyűjtenek: egy sav-bázis meghatározót szeretnének vásárolni, amellyel egy csepp vérből kimutatható a csecsemő állapota.


Pintér Sándor professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke a jótékonysági napról szóló sajtótájékoztatóan azt mondta: a jótékonysági nap teljes bevételét ennek a berendezésnek a megvásárlására és fenntartására fordítják, előbbi 3 millió forint, utóbbi pedig egy millió forint évente.


zsonglor_sajtotajekoztatoJeddi Ágost, a szegedi Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport alapítója hozzátette: nem először támogatják az újszülött életmentőket, és úgy gondolják, hogy a május 14-i nap bevétele a legjobb helyre kerül majd. A Jótékonysági Tűzzsonglőr Gála – amelyet az Anima Prizma Mozgásműhellyel közösen rendez a Koraszülött világnap alkalmából - három helyszínen várja az érdeklődőket szombaton: 15 és 18 óra között a Dugonics téren lesz ingyenes zsonglőr játszóház, újrahasznosító műhely, a gyerekek megnézhetik az újszülött életmentő autót, és gyógyíthatnak a Teddy Maci Kórház orvosaival is. Ezen a programon 800 forintos támogatói jegy vásárlása esetén a Katandifest jóvoltából profi arcfestés várja a gyerekeket. Szintén a Dugonics téren, 16 és 17 óra között tart szülői Klubot Dr. Gyarmathy Éva (MTA Pszichológiai Kutatóintézet), a beszélgetés témája: zsonglőrködéssel a tanulási zavar, hiperaktivitás, figyelemzavar ellen.


Este 6 órától a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának átriumában rendeznek két órás tánc, zsonglőr és bűvész gálaműsort. A kétórás előadásra támogatói jegyek a helyszínen is válthatók, valamint elővételben a Sugar&Candy üzletében vásárolhatók (Szeged, Somogyi utca 11.). A jegyek ára 1500 forint, de aki többet szeretne értük fizetni, természetesen megteheti.


A Dóm téren este fél 9-kor kezdődik a rendkívül látványos, exkluzív tűztánc és tűzzsonglőr bemutató. A program ingyenes, de az Alapítvány munkatársai a helyszínen is fogadnak el adományokat.


További információk, támogatói jegyárak az esemény facebook oldalán olvashatók.

 

A rendezvény fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

 

Nyemcsok Éva Eső

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek