Bezár

Hírarchívum

kiemelt_prezentacios_technikak

Különleges prezentációs verseny az SZTE-n

Különleges prezentációs verseny az SZTE-n

2016. március 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak beszédtechnikáját, stílusát, a prezentációhoz használt vizuális eszközöket és a hatékony időbeosztást értékelte a zsűri az SZTE szokatlan versenyén. A Prezentációs Technikák Tanulmányi Verseny döntőjében Seylan Musayeva, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója bizonyult a legjobbnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Második alkalommal szervezte meg a SZTE Tehetségpont a Prezentációs Technikák Tanulmányi Versenyt. A 2015. októberében lezajlott kari fordulók után az első helyezett hallgatók jutottak tovább a 2016. március 17-i egyetemi döntőbe. Az összegyetemi versenyen a legkülönbözőbb témákról tartottak előadást az SZTE hallgatói. Többek között a digitális mosolyanalízisről, a magyarországi vegyes házasságokról, Musser négyverős technikáiról és a batáta termesztéséről is hallhattunk beszámolót.

 

IMG_3601A témaválasztást a prezentációs versenyen önmagában nem értékelték, a hangsúly az előadásmódon volt. A zsűri – Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese, Kóti Zoltán, a Délmagyarország kiadóigazgató-főszerkesztője és Csikós Tímea, az SZTE Tehetségpont koordinátora – pontozta, hogy az előadás mennyire keltette fel a hallgatóság érdeklődését, milyenek a prezentációhoz használt technikai eszközök, vizuális megoldások, ábrák. Figyelembe vették az előadó beszédstílusát, testbeszédét, a gesztusokat és a megfelelő időbeosztást is.

 

Badó Attila professzor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke elmondta: a versenyre a tömeg képzés miatt van szükség, mivel a nagy hallgatói létszám miatt, az egyetemistáknak egyre kevesebb alkalma nyílik a közönség előtti megszólalásra, a szóbeli vizsgákra. Ugyanakkor a prezentációs készségek fejlesztése nagyon fontos, hiszen az élet minden területén szükség van rájuk. Előadókészséggel ugyanúgy rendelkeznie kell egy kutatónak, vagy egy közgazdásznak, mint egy orvosnak – fogalmazott.

 

Prezentacios_technikak_verseny_donto
A versenyen készült képek itt megtekinthetőek.


A zsűri döntése alapján első helyezés ért el Seylan Musayeva, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója, aki egyben a közönség díját is elnyerte. Második helyen végzett Németh György Attila, az Állam- és Jogtudományi Karról, míg a harmadik díjat Török Tamás, a Mérnöki Kar hallgatója vehette át. Különdíjat kapott Szives Márton, a Zeneművészeti Karról.

 

SZTEinfo

Szöveg és fotó – Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek