Bezár

Hírarchívum

Színes programok a Kutatók Éjszakáján

Színes programok a Kutatók Éjszakáján

2016. október 03.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem karai és intézményei idén is csatlakoztak a Kutatók Éjszakája programjaihoz. Szegeden és Hódmezővásárhelyen 217 programmal várták az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programok Szegeden délután 4 órakor kezdődtek, az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszékén digitális térképet szerkeszthettek az érdeklődők, míg Újszegeden, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán közel tucatnyi program kezdődött ugyan ebben az időben.

 

A nap utolsó programja az SZTE JGYPK Természetismereti Tudástár udvarán a lámpázás volt, 22 órától a résztvevők éjjel aktív és fényre jól repülő rovatokat tanulmányozhattak.

 

Szegeden az SZTE TTIK Növénybiológiai Tanszékén Ó ti perverz gazok.. címmel hallhattak előadást a vágyfokozó növényekről, a Szegedi Csillagvizsgálóba látogatók pedig felfedezhették az univerzumot. Az érdeklődők választ kaphattak arra is a Gyógyszerésztudományi Kar munkatársaitól, hogy hogyan készül a tea, az instant kávé, a reggelire fogyasztott müzli és a gyógyszerek.

 

Kutatok_Ejszakaja
Képgaléria a Kutatók Éjszakájáról.
 


A Kutatók Éjszakáját az Európai Bizottság indította el, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. A Szegedi Tudományegyetem egyre több fiatal kutatója mutatja be évről-évre szakterületét ezen a napon az érdeklődőknek. Szegeden nemcsak a természettudományok területéről kínáltak oktatóink és kutatóink számos programot: az egészségtudomány, az irodalom, a régészet, a nyelvtudomány, a művészetek, a gazdaságtudományok – tehát minden tudományágból választhattak programot az érdeklődők.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek