Bezár

Hírarchívum

Értékes könyvadományt kapott az SZTE Klebelsberg Könyvtár

Értékes könyvadományt kapott az SZTE Klebelsberg Könyvtár

2016. szeptember 21.
2 perc

A Német Nagykövetség közel 850 Euro összértékű könyvadományt ajándékozott a szegedi egyetem könyvtárának. A legújabb kiadású, értékes kézikönyvek, szótárak, nyelvészeti és módszertani könyvek az SZTE-n folyó germanisztika képzéshez szükséges szakirodalmat gazdagítják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nagy örömmel vette könyvtárunk az adományt és mindenkinek köszönjük, akinek része volt abban, hogy a könyvek itt vannak a szegedi egyetemi könyvtárban – fogalmazott Dr. Keveházi Katalin. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója kiemelte: az új könyvekkel nemcsak a könyvtár lesz gazdagabb, hanem az egész egyetem is, hiszen a kutatók, oktatók és hallgatók használják majd a mindennapokban a könyveket. A könyvtár integrációját támogatják az érintett tanszékek is, hiszen az értékes és jól hasznosítható könyveket nem tartják meg a tanszékeken, hanem a köz érdekében a megfelelő helyen, az egyetemi könyvtárban helyezik el.


konyvtar
Képek a könyvátadásról.
 

Hozzátette: az adomány azért is jelentős, mert a germanisztika képzéshez szükséges kiadványok állománya így jelentősen felfrissült. A könyvadomány része több szótár, lexikon, nyelvoktatáshoz kapcsolódó kiadvány, nyelvkönyv és egy német történelemkönyv is. Így például a könyvtár állományát gyarapítja egy DUDEN sorozat és egy Metzler Lexikon is. Az új könyvek hamarosan elérhetőek lesznek az olvasók számára is az SZTE Klebelsberg Könyvtár harmadik emeleti idegen nyelvi és irodalmi olvasóterében.


A könyvadományt igen hasznosnak ítélte Sütő Krisztina. Az SZTE germanisztika szakos hallgatója a nyelvészeti és módszertani órákra való felkészülés során használja majd az új kiadványokat.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek