Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Europai_Nyelvi_Dij_2016

Uniós elismerés az SZTE Nyelvi Kavalkád programjának

Uniós elismerés az SZTE Nyelvi Kavalkád programjának

2016. szeptember 26.
2 perc

A nyelvtanulás megszerettetése, a nyelvvizsgaszerzés elősegítése is célja a Szegedi Tudományegyetem Nyelvi Kavalkád programjának. Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet e kezdeményezése Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól. A 3. SZTE Nyelvi Kavalkádot 2016. szeptember 29-én tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több száz diák vesz részt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) szép hagyományú, Nyelvi Kavalkád rendezvényén. A 8 nyelvet érintő kezdeményezés Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól. A díjat 2016. szeptember 23-án Budapesten vette át Lévai Judit, az SZTE IKI intézetvezetője és Pócsik Edit nyelvtanár Nemeslaki Andrástól, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnökétől.

 

A Tempus Közalapítvány közleményében emlékeztetett, az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapította az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse azokat a kreatív és példaértékű nyelvtanítási módszereket, amelyek nyelvtanulásra ösztönöznek. Ilyen az idei magyar díjazott is: a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetének Nyelvi Kavalkád című programja.

 

Az uniós elismerésben részesült Nyelvi Kavalkádot 2016-ban szeptember 29-én rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen, az SZTE IKI épületében (Szeged, Honvéd tér 6.).

További információ a rendezvényről: az SZTE IKI honlapján.


A sokoldalú, ingyenesen látogatható rendezvény keretében nyolc nyelven, a városban tanuló külföldi diákok aktív bevonásával mutatják be a szervezők, hogy a tantermi környezetből kimozdulva is hatékonyan lehet nyelveket tanulni.

A program ötvözi magában a nyelvtanulás népszerűsítését, a nyelvi ismeretek játékos bővítését, az interkulturalitás fogalmának és gyakorlatának meghonosítását, illetve ezekkel párhuzamosan a nyelvtanárok szakmai és kötetlen eszmecseréjének lehetőségét. A Nyelvi Kavalkád segítségével a szervezők hatékonyan ösztönzik a diákokat a nyelvtanulásra és hozzájárulnak a nyelvtanárok szakmai megújulásához és motivációjához is.

 

2016. szeptember 29-én – többek között – angol dalszövegfordításokkal, olasz gesztusnyelvvel és a latin nyelv 21. században is aktuális kérdéseivel próbálják meg közelebb hozni a fiatalokhoz a nyelvtanulást. A 8 órakor kezdődő, egész napos program keretében szintfelmérőkkel, próbanyelvvizsgákkal, workshopokkal, játékos feladatokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődőket.

Idei meglepetés, hogy a 3. SZTE Nyelvi Kavalkád 2016. szeptember 29-én 19 órakor az SZTE Zeneművészeti Kar magánének szakos hallgatóinak a közreműködésével, az SZTE ZMK épületének Fricsay Ferenc Hangversenytermében idegen nyelvű komolyzenei koncerttel zárul.

 

SZTEinfo

Fotó: TKA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek