Kiemelt_ELI_Krausz_MG_6509

Látogatók az ELI-ALPS kutatóközpontban

Hogyan kötődik a Szegedi Tudományegyetemhez az ELI-ALPS kutatóközpont? Miért látogattak el a tudományos létesítménybe az SZTE Lézerek az orvos- és egészségtudományban című nyári egyetemének a résztvevői? A kérdésekre az SZTE ÁOK dékánja válaszol.

Lasers in Medicine and Life Sciences (LAMELIS), azaz: Lézerek az orvos- és egészségtudományban címmel negyedik alkalommal szervezett 2017-ben nyári egyetemet az SZTE Általános Orvostudományi Kar. A 20 országból érkezett érdeklődők 10 napon át foglalkoztak a lézerek elméletével és gyakorlatával. A Szegedi Tudományegyetem által szervezett program résztvevői ellátogattak hazánk legnagyobb tudományos beruházása, a szegedi lézerközpont épületébe is. Kiderült: az ELI-ALPS műszerparkjának a kiépítésén nemzetközi szakembergárda dolgozik. A világszintű lézerkutató látogatóközpontja várja az érdeklődőket, a felnőtteket és diákokat egyaránt. Bari Ferenc professzor, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja a lézeres nyári egyetemről és a 21. századi tudományos létesítményről beszélt Tráser Lászlónak.



Az SZTE Hírportálján korábban írtuk:

Lézeres alkalmazások - felkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

A lézerkutatás és az ELI Science Park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

Forradalmasítja a kutatást az ELI-ALPS, az attoszekundumos fényimpulzus forrás

Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Hamarosan elkészül az ELI-ALPS öt lézerre váró kutatóközppontjának épületegyüttese




esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.




Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.