SZTE_JGYPK_rangsorokban_2017

Első helyen az SZTE JGYPK képzései a Heti Válasz rangsorában

A Heti Válasz és a HVG Diploma rangsorában is előkelő helyen szerepelnek az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzései.

A Heti Válaszban a pedagógusképzési terület szakjait minősítő rangsorban az első helyen szerepel az SZTE JGYPK a tanító szak és a gyógypedagógia szak esetében, az óvodapedagógus szak holtversenyben első helyes az országos palettán.


A HVG Diploma 2018 számában megjelent országos képzésterületi rangsor szerint a szegedi egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar a pedagógus képzésterületen 23 kar közül a negyedik helyet érte el, messze megelőzve például az ELTE pedagógusképzéssel foglalkozó karait. A sporttudományi képzési területen pedig a hallgatói kiválóság rangsorában 10 intézményből a 3. helyen szerepelnek a Jugyus hallgatók.


A HVG összegyetemi rangsorán is kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem. Az elmúlt évhez hasonlóan 2017-ben is a második helyet érte el az SZTE. Ezen a listán is csak az ELTE előzi meg a szegedi egyetemet, vagyis a vidéki egyetemek rangsorában a szegedi intézmény a legjobb.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>