Bezár

Hírarchívum

kiemelt_szte_hobre

Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré BV között

Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré BV között

2017. január 12.
2 perc

Stratégiai megállapodás aláírásával erősítette meg eddigi együttműködését a Szegedi Tudományegyetem és az online mérőműszereket gyártó és forgalmazó Hobré Instruments BV. A holland vállalat támogatja az SZTE tehetséggondozási törekvéseit és részt vesz a duális képzésben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kibővített kooperáció célja, hogy a partnerek kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak.


A Szegedi Tudományegyetem és a Hobré kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött, melynek eredményeként a társaság ma már több egyetemi szellemi tulajdont is hasznosít. A 35 éve működő holland Hobré BV leányvállalata a szegedi székhelyű Hobré Laser Technology Kft., amely fotoakusztikus műszereket gyárt és fejleszt elsősorban a földgáz-előállítás során keletkező egyéb gázok kénhidrogén, vízgőz és széndioxid tartalmának folyamatos és automatikus mérésére.

 

A 2017. január 12-én, Szegeden megkötött stratégiai együttműködési megállapodás az eddig megkezdett kutatás-fejlesztési projektek folytatása, valamint a partneri kapcsolat kibővítése érdekében született. Az erről szóló dokumentumot Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellára, Marc de Leeuw, a Hobré Instruments BV vezérigazgatója és Pozsonyi Zsolt a Hobré Laser Technology Kft. ügyvezető igazgatója írta alá.

 

szte_hobre_egyuttmukodes


A most megkötött öt éves megállapodás értelmében az SZTE és a cég - a közös érdeklődési körükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítása érdekében - együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és/vagy más hazai, vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra. Az egyetem vállalta, hogy a pályázati lehetőségekről folyamatosan tájékoztatja a vállalatot.

 

A jövőben a Hobré emellett szakmai gyakorlati helyet biztosít a szegedi egyetem hallgatóinak, gyakornoki programmal támogatja szakmai fejlődésüket, és – többek között ösztöndíjak és az egyetem által szervezett középiskolai tanulmányi versenyek támogatása révén – bekapcsolódik az SZTE tehetséggondozó programjaiba is.

 

Az egyetem a cég számára kiemelten fontos területeken, így például az alkalmazott lézer spektroszkópia, a kémiai tudományok és a műszerfejlesztés területén biztosítja a hallgatóinak és oktatóinak a tudományos diákköri témák és szakdolgozatok meghirdetését. A partnerek hosszú távú célja, hogy az együttműködésük keretében duális képzést indítsanak.


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek