kiemelt_QS_WUR

Ismét a világ legjobb 550 egyeteme között az SZTE

A hazai egyetemek közül továbbra is az első helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem a brit QS World University Rankings 2017/2018 rangsorban. A listán az 501-550. helyet érte el az SZTE, ez azt jelenti, hogy a világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményének legjobb 2 százalékába tartozik.

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit Quacquarelli Symonds (QS) 2017. június 8-án tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen a világ több mint négyezer egyetemét vizsgálták, közülük 980 felsőoktatási intézményt rangsoroltak.


A friss QS World University Rankings 2017/2018-as listán - a korábbi évekhez hasonlóan - az SZTE az 501-550. helyen végzett, ezzel az összes vizsgált egyetem legjobb 13 százalékában szerepel. A világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményét tekintve pedig a top 2 százalékban végzett az SZTE. A QS világrangsorán a magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt.


A rangsort idén is hat szempont alapján állították össze, az elkészítéskor figyelembe vették az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és külföldi oktatók számát.


A teljes lista itt elérhető: QS WUR 2017/2018


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.






Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.