Untitled-1

Az SZTE campusát választották a legszebbnek az országban

Győzött az eduline.hu internetes szépségversenyen az SZTE – a nagy magyarországi egyetemek közül a szegedié a legszebb campus.

A szavazók 40 százaléka szerint a Szegedi Tudományegyetemé a legszebb campus a nagy magyarországi egyetemek közül, az eduline.hu internetes szépségversenyén. Öt nap alatt 34 135 szavazat érkezett a versengő tíz nagy magyarországi felsőoktatási intézményre.


A dobogó második fokára a Debreceni Egyetem került, a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. A harmadik a Szent István Egyetem lett 10 százalékkal. Versengett még a Pécsi Tudományegyetem (5%), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (5%), Eötvös Loránd Tudományegyetem (4%), a Budapesti Gazdasági Egyetem (4%), a Budapesti Corvinus Egyetem (2%), az Óbudai Egyetem (1%), valamint a Széchenyi István Egyetem (1%).


A Szegedi Tudományegyetem a Rektori Hivatalról készült fotóval szerepelt a versenyben, bár tágabb értelemben az egész város a campusa, hiszen közel 300 ingatlana Szeged különböző pontjain helyezkedik el.


A verseny végeredménye megtekinthető itt.

 

SZTEinfó


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>