Bezár

Hírarchívum

kiemelt_innovacios_dijasok

Átadták az SZTE Innovációs Díjait

Átadták az SZTE Innovációs Díjait

2017. május 30.
2 perc

Négy kategóriában adták át a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Díjait 2017. május 30-án. A díjazott pályamunkák - többek között - mesterséges intelligencia kutatással, a sertéstenyésztés aktuális problémáival és a sebkezelés új lehetőségeivel foglalkoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE által immár második alkalommal meghirdetett pályázat célja az intézmény azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet. Az elismeréseket a díjazottak az SZTE Innovációs Napján Prof. Dr. Szabó Gábor rektortól, Prof. Dr. Kemény Lajos tudományos és innovációs rektor-helyettestől, Dr. Fendler Judit kancellártól, valamint Palkovics László oktatási államtitkártól vehették át.

 

A leginnovatívabb tudományos diákköri munkáért Köteles Dávid kapott elismerést. Dolgozatának címe: A sertéstenyésztés aktuális kérdéseinek vizsgálata, témavezetője Mikó Józsefné Dr. Jónás Edit (SZTE MGK Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet).

A leginnovatívabb PhD-munkát Hegedűs István készítette (SZTE-MTA Mesterséges Intelligencia Kutatócsoport) a központosítás és felhő nélkül végzett adatelemzés és gépi tanulás lehetőségeiről, témavezetője Jelasity Márk (SZTE TTIK Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszék).

 

A természettudományok és élettudományok területén a leginnovatívabb pályázatot Dr. Erős Gábor nyújtotta be, aki a dantrolen alkalmazásának lehetőségeit vizsgálta nehezen gyógyuló sebek kezelése esetén.

 

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA műszaki tudományok területén végzett kutatásaikért pedig Dr. Balázs Péter Attila és Dr. Varga László Gábor érdemelte ki az innovációs díjat. Az SZTE TTIK Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék két munkatársát 3D abroncsszkenner informatikai rendszerének tervezéséért és fejlesztéséért jutalmazták.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek