Bezár

Hírarchívum

kiemelt_interdiszciplinaris_projekt

Az élettudományokat a középpontba állító interdiszciplináris kutatási program indul Szegeden

Az élettudományokat a középpontba állító interdiszciplináris kutatási program indul Szegeden

2017. május 30.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola együttműködésével megvalósuló EFOP-3.6.1-16 - Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések intelligens élettudományi technológiák, módszertanok, alkalmazások fejlesztése és innovatív folyamatok, szolgáltatások kialakítása a szegedi tudásbázisra építve című projekt nyitó rendezvényét 2017. június 6-án 11 órától rendezik meg az SZTE Rektori Hivatalban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A projekt átfogó célkitűzése a szegedi felsőoktatás tudásbázisának bővítése, kutatási folyamatainak komplex fejlesztése az élettudományokra fókuszálva. Cél a helyi és regionális igényekhez kapcsolódó K+F+I, tudástranszfer és tudásmenedzsment szolgáltatások kidolgozása és bővítése, versenyképes szolgáltatási, tanácsadási kapacitások azonosítása.


Emellett a projektben a K+F ökoszisztéma fejlesztése érdekében az egyetemi aktivitási szerepvállalás növelését tűzték ki célul, valamint az intelligens élettudományok területen a doktori iskolákat érintő kutatói kapacitások bővítését.


A projekt pilot K+F témái a fogantatás és gyermekkor, a felnőtt és időskor egészségállapotára irányuló kutatásokat, valamint az egészségfejlesztésre vonatkozó vizsgálatokat mutatják be.

 

Széchenyi 2020 - Európai Szociális Alap - Magyarország KormányaA konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük részvételi szándékát a czako.kata@rekt.szte.hu czako.kata@rekt.szte.hu címen jelezze.

A részletes program itt letölthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek