Bezár

Hírarchívum

Új műtéti módszert vezettek be az SZTE Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályán

Új műtéti módszert vezettek be az SZTE Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályán

2017. május 02.
1 perc

Az év elején új műtéti módszert vezettek be az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályán Dr. Furák József egyetemi docens vezetésével és Prof. Dr. Molnár Zsolt, valamint Dr. Szabó Zsolt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet orvosainak szoros együttműködésével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új műtéti módszer alkalmazása során nem intubált, spontán lélegző betegeknél egy metszésből, minimál invazív módon végeztek tüdőlebeny eltávolítást, eddig összesen 23 betegnél. A betegek szövődménymentesen, rövid ápolást követően távoztak a klinikáról.


A leggyakrabban tüdőrákos betegeknél történik tüdőlebeny eltávolítás. Az új műtéti eljárás biztonságos, onkológiailag is megfelelő eredményeket biztosít. Műtéti technikában nincs nagy különbség a szegedi klinikán másfél éve alkalmazott minimál invaziv tüdőlebeny eltávolítás módszeréhez viszonyítva. Különbség csak a műtéti érzéstelenítésben van. Az alkalmazott új műtéti módszerrel másfél nappal rövidebb a betegek kórházi tartózkodása.


A lábadozás lényegesen gyorsabb: már közvetlenül a beavatkozás után időszakban is látható, hogy a betegek könnyebben viselik a műtéti megterhelést, ami kihat a későbbi időszakra is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek