Bezár

Hírarchívum

Fókuszban a nők elleni erőszak és a tudatos életmód

Fókuszban a nők elleni erőszak és a tudatos életmód

2017. március 06.
2 perc

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team sokszínű programot kínál 2017. március 8-án 14-18 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várunk, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni – válaszolta az SZTE TIK kongresszusi központ vezetője, Miskolczi Ágnes a kérdésre: kiket hívnak a nemzetközi nőnap alkalmából szervezett egyetemi programra. – Várunk minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Jöjjön mindenki, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket is várjuk, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen nők számára kínál programokat a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és a TIK Green Team.


TIK_tulipan

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2017. március 8-án, szerdán 14 órától minden hölgy vendégnek egy-egy szál virággal kedveskednek. A harcos kedvű és a félénk nők önvédelmi oktatáson ismerkedhetnek az önvédelem alapjaival, elsajátíthatják a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.

 

– A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete egészségnevelői elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára – sorolta Miskolczi Ágnes. Az információkat szórólapokon, ismeretterjesztő füzetekkel is megosztják az ifjú szakemberek. Bemutatják a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen, de más, az egészség megőrzését szolgáló információkról is szó esik a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete programjain.

 

A Sminksarokban ingyenes sminkelést vehetnek igényben az SZTE TIK női látogatói. A képcsarnokban olyan nők történetét ismerhetik meg, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.

 

Az SZTE TIK Green Team csapata környezetbarát háztartási praktikákat ismertet az érdeklődőkkel. A Magyar Vöröstkereszt pedig véradásra hívja a nőket és a nőket ünneplőket.

 

Női lét, szexualitás. Ez a címe Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta előadásának. Szó esik a nőiség témakörének sokféle részletéről, így például arról is, hogy miként változott a női szerep az évezredek során.

 

A programot tombola is színesíti. A szerencsések 2 két személyre szóló színházjegyet nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház bemutatójára, továbbá 2, a Belvárosi Moziba szóló belépő, 4 jógaóra és egy 5 alkalmas bérlet, 5x2 személy részére ingyen italkülönlegesség, 4 saláta, egy reform torta ajándékutalvány, 3 ebédmenü, két ajándékcsomag is gazdára vár, miközben a hölgy látogatóknak további apró figyelmességgel is készülnek az ingyenes nőnapi program szervezői.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek