Bezár

Hírarchívum

_MG_9428

Munkaadók és munkakeresők találkoztak az SZTE Tavaszi Állásbörzén

Munkaadók és munkakeresők találkoztak az SZTE Tavaszi Állásbörzén

2017. március 29.
5 perc

Közel 70 kiállító kínálta gyakornoki- és álláslehetőségeit a TIK-be látogató egyetemistáknak és friss diplomásoknak. A XXII. SZTE Tavaszi Állásbörzén az ország legnagyobb cégei, regionális vállalkozások, munkaerő-közvetítők és tanácsadók várták az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A régió legnagyobb álláskeresési fórumán, az SZTE Tavaszi Állásbörzén rekordszámú, közel 70 kiállító várta a látogatókat március 29-én, szerdán. Nyitott gyakornoki- és álláslehetőségeit kínálta – többek között – a BP Global Business Services, a Bonafarm Csoport, a CAS Software, a ContiTech, az Epam, az ExxonMobil, a Givaudan Hungary, a KUKA Robotics Hungária és a Legrand. Az érdeklődők ellátogathattak a LogMeIn, a Mercedes-Benz, a Morgan Stanley, az NNG, a PwC, a Tesco, az Unilever az ÁllásStart, a Europe Direct Szeged, az Információs Hivatal, az MKB Bank és a Meló-Diák standjaihoz is.


allasborze_galkeria
Képgaléria a rendezvényről.
 
A rendezvényt szervező SZTE Karrier Iroda kiemelten fontosnak tartja, hogy a hallgatók hitelesen, eredményesen képviseljék magukat a munkaerőpiacra lépve, ezért előadásokkal segítették az érdeklődőket. Szó esett például az állásinterjún való sikeres szereplésről, a munkáltatók elvárásairól, a megnyerő self-brandingről, a kapunyitási pánikról, és mindazokról a kétségekről és bizonytalanságokról, amelyek felmerülhetnek a végzés előtt álló diákokban. A rendezvény kísérőprogramjai között idén is volt sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás és pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás. A továbbtanulni vágyók pedig az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhattak a lehetőségeikről. A szervezők idén egy interaktív újdonsággal is készültek: az Állásbörzére látogatók a Virtuális Vendégkönyv segítségével örökíthették meg a pillanatot.


_MG_9296


Az SZTE szakmai kiválósága és munkaerőpiaci kapcsolatrendszere segíti a végzettek elhelyezkedését


A XXII. SZTE Tavaszi Állásbörzét Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese nyitotta meg. Elmondta: az állásbörze sikeréhez az egyetem azzal járul hozzá, hogy a munkaerőpiacon eladható szakembereket képez. Ehhez nélkülözhetetlen a folyamatos kapcsolattartás a munkaadókkal, az üzleti és ipari szféra szereplőivel. - A Szegedi Tudományegyetem a magyar felsőoktatási intézmények között nagyon sikeres azokban a nemzetközi rangsorokban, amelyek az intézmények üzleti és ipari kapcsolatrendszerét is vizsgálják. Az állásbörze hozzásegíti a hallgatókat a gyors elhelyezkedéshez, az egyetem és a munkaerőpiac közötti átmenetet a duális képzés is megkönnyíti. Az SZTE négy kara hirdet duális képzést közvetlen együttműködésben a munkaadókkal, emellett az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja is támogatja a hallgatókat, hiszen a program során, az SZTE-n végzett munkavállalók tanítgatják a jelenlegi hallgatókat – hangsúlyozta.


_MG_9308


Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja köszöntőjében az SZTE szakmai kiválóságát és a munkaerőpiacon betöltött szerepét emelte ki. - A rendezvényen megjelent 70 kiállító, mint potenciális partner is azt mutatja, hogy a szegedi egyetem nagyon erős. Ezt az egyetem 12 karán és a klinikai központban zajló tudományos és oktatási tevékenység, a jelentős szakmai munka is alátámasztja. Az egyetem egyre erősebb lába az a kapcsolatrendszer, amit a munkaadókkal és az iparral tart fent. Ahogy változnak a szakmák úgy nő az egyetem szerepe is, hiszen alkalmazkodnunk kell az élethosszig tartó tanulás folyamatához. Ebben kívánunk partnerei lenni azoknak a vállaltoknak, akikkel akár mint munkaadó, akár mint ipari partnerek vagy pályázati együttműködők közösen dolgozunk. Ennek a közös munkának pedig az egyetem hallgatói a legnagyobb nyertesei - fogalmazott.


Az SZTE Alma Mater díjat idén a Monguz Információtechnológiai Kft. kapta


Az SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat. Görög Márta, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottja elmondta: a díjat minden évben azon cég kapja, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat és szoros ipari, tudományos vagy oktatási kapcsolatot ápol az intézménnyel. - A díj a bizalomra, az elkötelezettségre és egymás megbecsülésére épül. A díjazott egy évig jogosult az „SZTE Alma Mater díj 2017” elnevezés használatára és teljes jogú tagja lesz az SZTE Alma Mater tanácsadó testületének – fogalmazott.

A díjat Kármán László, a Monguz Információtechnológiai Kft. ügyvezetője vette át. – A cég évek óta részt vesz az Alma Mater alumni mentorprogramban, gyakorlati képzőhelyként a magyar és külföldi diákoknak is helyet biztosít szakmai tapasztalatszerzésre. A cég alkalmazottainak zöme az SZTE-n végzett a BTK vagy a TTIK hallgatójaként. A cég szakterülete a közgyűjteményi informatikai és tudásmenedzsment. Szoftvereinket az egyetemi könyvtárban is használják. Emellett kutatás-fejlesztési programokban működünk együtt az egyetemmel, például szoftvertechnológiai és orvosi területen – tájékoztatott Kármán László.


_MG_9324




Állást kereső közgazdászok és informatikusok


Kíváncsiságból látogattak el az állásbörzére a GTK-n vállalkozásfejlesztés szakon végzett hallgatók. Portálunknak elmondták: korábban is jártak már állásbörzén, most azért jöttek, hogy felmérjék végzettségükkel milyen lehetőségeik vannak az elhelyezkedésre és a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben. Gyakornoki pozíciókat keresett Cangosz Ionnies, gazdálkodási és menedzsment szakos végzős hallgató. –Az utolsó évben kötelező szakmai gyakorlatot kell teljesíteni, ehhez keresek most gyakornoki helyet. Úgy látom, hogy nyitottak a munkavállalók és sok lehetőség van gyakornoki munkára. Jártam már a Contitech és a Mercedes standjánál, mindkét helyen logisztikai gyakornoki pozíciót ajánlottak, ami a tanulmányaimhoz is illeszkedik – mondta.


- Rengeteg a nyitott pozíció a szoftverfejlesztés és programozás területén – tudtuk meg egy informatika mesterszakos hallgatótól, aki rendkívül hasznosnak találta az állásbörzét. – Mindenkinek, aki informatika vagy mérnöki szakon tanul érdemes ide ellátogatni, nemcsak azoknak, akik már végeznek, hanem azoknak is, akik még csak a tanulmányaik közepén járnak. Úgy látom, hogy önéletrajzokat nem kérnek a kiállítók, inkább minden cég a saját weboldalán kialakított felületeken várja a jelentkezést – osztotta meg tapasztalatait.



SZTEinfo- Gajzer Erzsébet

Fotó: Bobkó Anna

Korábban írtuk:

Rekordszámú kiállító az SZTE Tavaszi Állásbörzéjén

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek