Bezár

Hírarchívum

Pályázz Campus Mundi ösztöndíjra!

Pályázz Campus Mundi ösztöndíjra!

2017. november 09.
3 perc

Felsőoktatási hallgatók számára hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány a 2018/19-es tanévben megvalósuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányútra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miért jó a Campus Mundi ösztöndíj?Mert támogatásával a hallgatók bekapcsolódhatnak a nemzetközi tudományos életbe, új országokat fedezhetnek fel, külföldi szakemberekkel ismerkedhetnek meg! A Campus Mundi ösztöndíjprogram kiemelkedő összegű támogatást nyújt a felsőoktatási hallgatók szakmai céljainak megvalósításához. A 2016 és 2021 közötti időszakban tanévente várhatóan 1 500 hallgató számára biztosítja az ösztöndíjat a program. A Szegedi Tudományegyetem a program indulása óta az országban folyamatosan a negyedik, ötödik legsikeresebb küldő intézmény.


Untitled-1


Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznekmajd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnekszert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak.

A pályázat azoknak szól, akik a külföldi partneregyetemek egyikén szeretnének tanulni egy szemesztert–vagy akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően -vagy szakmai gyakorlatot szeretnének külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferenciántartanának előadást vagy kutatnának.


Mik a pályázati feltételek?


Legalább középszintű nyelvtudás szükséges a tanulmányok vagy a munka nyelvéből.

Külföldi részképzésre egy lezárt félév után benyújtható a pályázat (alap- és osztatlan képzésen a külföldi félév megkezdése előtt 2 lezárt félév szükséges), valamint aktív hallgatói jogviszony szükséges a külföldön töltött időszak alatt.

Külföldi szakmai gyakorlatra1lezárt félév után lehet már pályázni, de frissdiplomás hallgatóként is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat. A pályázat kiírói várják szakirányú továbbképzési szakokról is a jelentkezéseket. Külföldi szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, frissdiplomásként pedigaz abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység.

Mester- és PhD-képzés alatt külföldi rövid tanulmányút keretében konferencia-előadás vagy poszter-prezentáció megtartására, továbbákutatási vagy művészeti tevékenység megvalósításáralehet pályázni.


Mekkora támogatást kaphatok?


Kiemelkedően magas támogatások várnak a nyertes pályázókra:részképzés és szakmai gyakorlat esetén az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200 000–350 000 Ft - ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt. Rövid tanulmányút megvalósításához célországtól és az időtartamtól függően 7 440 és 24 800 Ft/nap között lehet a támogatás összege. Az 1000 km-nél távolabbi utazásokhoz útiköltség-támogatás is igényelhető.


Meddig jelentkezhetek?


Külföldi részképzés és szakmai gyakorlat esetén folyamatosan lehet jelentkezni, de javasolt a tervezett tevékenység kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot.A pályázatírás megkezdése előtt fontos egyeztetni az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodában az egyetemi határidőkkel kapcsolatban!

Rövid tanulmányútra évente két pályázati fordulót hirdet a Tempus Közalapítvány, a pályázati határidőminden évben április 10-e 23.00 óra és október 10-e 23.00 óra. További részleteka Tempus Közalapítvány honlapján és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda weboldalán.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek