IMG_3915

A világ legjobb 500-a között a szegedi orvosképzés

Nyilvánosságra hozta orvos- és egészségtudományi világrangsorát a Times Higher Education. A tematikus felsőoktatási listán a 401-500. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem.

Az SZTE orvos- és egészségtudományi képzési területen elért eredménye az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, az Egészségtudományi- és Szociális Képzési Kar, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar közös sikere.


Az intézményi rangsorhoz hasonlóan, a tudományterületi listát is a tanulási környezet (27,5%), a kutatás minősége (27,5%), az intézményhez kapcsolódó publikációk idézettsége (35%), a külföldi oktatók és hallgatók száma (7,5%) és a piaci bevétel (2,5%) alapján állították össze.


A teljes rangsor itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>