Bezár

Hírarchívum

Légy Te a „tudomány új arca”!

Légy Te a „tudomány új arca”!

2017. október 12.
2 perc

A Nők a Tudományban Egyesület újra elindította lányoknak és fiúknak szóló, SCIndikátor elnevezésű országos tudománykommunikációs programját. Jelentkezni 2017. október 13-ig lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ki a SCIndikátor? A „tudomány új arca”, aki szórakoztatóan és érthetően tudja előadni tudományos ötletét, érdekesen képes kutatásairól és eredményeiről beszélni.

 

A SCIndikátor program célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait, olyan egyetemistákat és Phd-hallgatókat, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan mutatják be a tudományos és technológiai szenvedélyüket, kutatási területüket. A Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezésének az is célja, hogy a tudomány kijusson a tantermek falain kívül és megmutassa, hogy az szórakoztató is lehet.

 

Az országos tudománykommunikációs versenyre olyan reálszakos egyetemistákat, illetve doktorandusz hallgatókat várnak, akik szeretnék fejleszteni kommunikációs képességeket, melyek tudományos és technológiai szenvedélyük vagy kutatási területük kreatív és szórakoztató bemutatásához szükségesek. Jelentkezni 2017 október 13-ig, az online jelentkezési felület kitöltésével és maximum 1 perces saját készítésű bemutatkozó videó belinkelésével lehet.

 

A SCIindikátor programon ingyenes mentori támogatással és szakmai kurzusokkal segítik a pályázókat a következő fordulóig, majd a március végén megrendezendő látványos Science show jellegű döntőig.

 

A döntősök 2018-ban is értékes, személyre szabott nyereményekkel térhetnek haza. Mindenki a hozzá legjobban illő szponzorok, szakmai támogatók által felajánlott nyereményre számíthat. Ízelítő az elmúlt év nyereményeiből: utazás New Yorkba az ENSZ központba, utazás a svájci CERN-be, mentori programok vezető technológiai vállalatoknál, nemzetközi konferenciákon való részvételi lehetőség.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek