Milyen a hazai egyetemek jövőképe az átalakuló felsőoktatási térben?

Az egyetemi kutatók publikációinak egyik következménye, hogy az adott felsőoktatási intézmény milyen helyet foglal el a toplistákon. Ezt a jelenséget is nagyító alá teszi a felsőoktatási stratégiák átalakulását elemző tanulmány.

Az úgy nevezett sanghaji világ-lista első 500 intézménye között nem találni már magyarországi egyetemet. Ennek kapcsán több hazai elemzés is a magyar felsőoktatás válságáról értekezett. Most Jövőkép címmel, Farkas Beáta, az SZTE Gazdaságtudományi Kar közgazdász professzor tekintette át a szegedi és a hazai egyetemek helyzetét, kiemelt figyelemmel a nemzetközi versenyre, ami befolyásolja ezeknek az intézményeknek a sorsát is. Farkas professzort Tráser László kérdezte.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *