Bezár

Hírarchívum

_MG_1780

Kínai delegáció az SZTE-n

Kínai delegáció az SZTE-n

2017. szeptember 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre látogattak a China-Central and Eastern Europe (CEE) konzorcium tagjai szeptember 24-én. A több mint félszáz fős delegáció harminckét kínai egyetemről érkezett Szegedre, hogy együttműködési lehetőségekről tárgyaljon az SZTE képviselőivel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többek között a hallgatói mobilitás, oktatási csereprogramok, közös kutatások lebonyolítása, tehetséggondozás, valamint gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítése a célja annak a konzorciumnak, amelyet Kína és a Közép-európai felsőoktatási intézmények hoztak létre 2013 novemberében. A konzorcium tagjai szeptember 21-22-én, Újvidéken találkoztak, majd a kínai felsőoktatási intézmények képviselői a Szegedi Tudományegyetemre is ellátogattak.


kinai_delegacio_galeria
A látogatáson készült képgaléria megtekinthető itt.


A rendezvényen Prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, valamint Mohr Richárd, az SZTE Kunfuciusz Intézet magyar igazgatója üdvözölte a vendégeket. Karsai Krisztina, egyetemünk oktatási rektorhelyettese prezentációban mutatta be az SZTE-t. A találkozó végén kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek a kínai egyetemek és az SZTE 12 karának képviselői.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek