Bezár

Hírarchívum

_MG_2112

Az országban elsőként az SZTE indított államháztartási képzést

Az országban elsőként az SZTE indított államháztartási képzést

2017. szeptember 27.
1 perc

Az országban elsőként a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara indított a Magyar Államkincstárral közös államháztartási képzést közgazdászhallgatók számára. Az erről szóló megállapodást Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora és Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke 2017. szeptember 27-én írták alá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2017 őszétől Államháztartási modult indít a közpénzügyek iránt érdeklődő hallgatók számára. A kurzusok tematikáját az egyetem és a Magyar Államkincstár szakemberei közösen állították össze, ez garanciát jelent arra, hogy a hallgatók a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható ismereteket sajátíthatnak el. A kurzusok megtartásában szintén közreműködnek a Kincstár munkatársai. A képzésre elsősorban a pénzügy és számvitel alapszakon tanuló hallgatókat várják, de a kurzusokat valamennyi, az SZTE Gazdaságtudományi Kar alapszakjain tanuló diák fölveheti. A modult sikeresen elvégző hallgatók a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem közös igazoló oklevelét kapják meg.

 

Az erről szóló megállapodás aláírásakor Dancsó József elmondta, a Kincstárnál, más központi szerveknél és az önkormányzatoknál is egyre nagyobb szükség van az ilyen, megfelelő államháztartási ismeretekkel valamint közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakra. A három féléves modult elvégző friss hallgatók nagyon könnyen el tudnak helyezkedni, válogathatnak az állások közül, éljenek az ország bármely részén – hangsúlyozta az elnök.


Allamkincstar_galeria
Képgaléria a megállapodás aláírásáról.

 


Az SZTE rektora kifejtette, a közigazgatás működtetése önálló szakma, az ehhez szükséges ismereteket meg kell tanítani az ott dolgozóknak, ezért sokkal több hasonló képzésre lenne szükség.


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek