Bezár

Hírarchívum

Diplomaosztó az idegennyelvű jogi képzésen

Diplomaosztó az idegennyelvű jogi képzésen

2018. augusztus 31.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Összehasonlító Jogi Intézete egyedülálló képzést indít az őszi szemeszterben is. A szakon angol és német nyelven neves magyar és külföldi oktatóktól tanulhatnak a jelentkezők. A végzett diákok szeptember 8-án veszik át diplomájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén első alkalommal, szeptember 8-án vehetik át az SZTE és az Universität Potsdam közös LL.M diplomáját a szakon végzett magyar posztgraduális hallgatók. A diplomaátadó ünnepségen jelen lesz az Universität Potsdam képviseletében Prof. Dr. Florian Schweigert rektorhelyettes, a képzés német vezetője Dorothea Assmann professzor, illetve a képzés egyik legaktívabb német oktatója, Prof. Uwe Hellmann. Idén összesen 15 hallgató végez a képzésen, ebből 11 fő jogász végzettségű, ők kapják a Potsdami Egyetemmel közös LL.M oklevelet, 2 fő német jogi és német szakfordítói szaktanácsadó képzettséget szerzett, valamint 2 fő végzett a német jogi képzésen.


A német jogi képzés 1998 óta folyik az ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézet és a Potsdami Egyetem Jogi Karának közös szervezésében. Kezdetben német gazdasági jog volt a képzés elnevezése, 2008-tól indult először szakirányú képzésként, akkor már német jogi és német szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó néven. A diplomások német jogi és német szakfordító, nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési jogi, illetve angolszász jogi és angol jogi szakfordító szakirányokon tanulhatnak tovább. A képzésekre jogot vagy társadalomtudományi szakot végzett hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek