Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZGYTV_2017

Közel 200 résztvevő érkezik a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

Közel 200 résztvevő érkezik a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

2018. december 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hetedik alkalommal rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyen 50 határon túli és magyar középiskolás csapat méri össze tudását kémia, biológia, fizika tantárgyból. A december 6-án kezdődő versenyen a szegedi egyetem egykori rektorának életéről és munkásságáról is kérdezik majd a diákokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány hetedik alkalommal hirdette meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny több tudományterületet érintve az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít. A tanulmányi verseny feladatai fizika, kémia és biológia tárgyú kérdéseket tartalmaznak, különös tekintettel az idei év fő témájára: Szent-Györgyi és munkássága, valamint fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2013-2017 között.


A Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága szervezi az SZTE oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak bevonásával. A tanulmányi versenyt a Szegedi Tudományegyetem által felállított szakmai bizottság irányítja. A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny 2018 zsűrijének elnöke Prof. Dr. Dux László, az SZTE ÁOK Biokémiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára. A zsűri tagjai: Prof. Dr. Wölfling János, az SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Szerves Kémiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára és Dr. Révész Piroska, az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet professzora.


A versenyre érkező diákok és pedagógusok – mintegy 200 fő – meghívást kaptak a Szegedi Tudós Akadémia programjára, a Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozójára is.


A verseny megnyitóját 2018. december 6-án, csütörtökön, 11 órakor 30 perckor rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épületében. A szponzorok támogatásának köszönhetően értékes díjakkal jutalmazzák a döntős csapatokat, valamint a kreatív kategóriák győzteseit a december 7-én, 16 órakor kezdődő eredményhirdetésen.


Részletes program és további információ itt érhető el: SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny 2018


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA verseny lebonyolítása az EFOP-3.4.4-16-2017-00015, "A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére" című pályázat keretében valósul meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek