Bezár

Hírarchívum

Idén is egyetemi ötletpályázatot hirdet az MNB a pénzügyi tudatosság erősítésére

Idén is egyetemi ötletpályázatot hirdet az MNB a pénzügyi tudatosság erősítésére

2018. február 05.
2 perc

A tavalyi siker nyomán az MNB idén is meghirdeti „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését célzó hallgatói ötletpályázatát. A kiírás szerint az egyetemi hallgatóknak olyan átgondolt, érdekfeszítő és kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a fogyasztók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Nemzet Bank (MNB) a tavalyi kiemelt hallgatói érdeklődésre és a színvonalas pályaművekre tekintettel ebben az évben is meghirdeti, immáron nyolc hazai vezető felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, illetve a Széchenyi István Egyetem) közös egyetemi hallgatói ötletpályázatát.

A tavaly útjára indított „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” pályázattal a jegybank kiemelt célja, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése érdekében a fiatal generációt is bevonja – azok ötleteivel, javaslataival – a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztésébe.

A pályázati kiírás szerint az érintett egyetemi hallgatóknak az előzetesen megadott témakörökhöz kapcsolódóan olyan átgondolt, érdekfeszítő és kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a fogyasztók. A jelentkezők idén három aktuális pénzügyi témakörből választhatnak: „Kamatkockázat kezelése; Pénzügyileg sérülékeny csoportok elérése; illetve a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítése.”

A pályázatoknál fontos szempont többek közt, hogy azok megvalósításával a fogyasztók széles köre váljék elérhetővé, hogy a kidolgozott javaslat szakmailag megalapozott, újszerű és egyedi legyen, továbbá valós piackutatási adatokon alapuljon. Pályázni egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban lehet. A pályázatoknak az egyetemekhez 2018. március 29., csütörtök 16 óráig kell beérkeznie. A pályázat kapcsán további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

Az elbírálást követően egyetemenként az 5 legígéretesebb pályázati munka készítői lehetőséget kapnak, hogy személyes prezentáció keretében is bemutassák ötletüket. A 2018 júniusában megrendezendő döntőkön egy szakmai zsűri választja majd ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti (az első helyezettnek egyetemenként 500 ezer forint jár), majd ezt követően megvizsgálja, hogy a koncepció megvalósítható-e és beilleszthető-e a jegybank fogyasztóvédelmi tevékenységébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek