Jogasz_aszisztensek_18.02.21_

Jogi asszisztens hallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

Évek óta nyújt lehetőséget a Szegedi Ítélőtábla ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogi asszisztens képzésen résztvevők elmélyítsék gyakorlati tudásukat a táblabíróságon.

A jogi asszisztensi szakon tanulók oktatásuk utolsó félévében nemcsak a bíróságok, hanem az ügyészég és az ügyvédi szakág munkájával is megismerkedhetnek. E gyakorlati képzés összehangolását a Szegedi Ítélőtábla több munkatársa végzi, így az ő segítségükkel is gyarapíthatják a táblabíróságra érkezők az elméleti tudásukat.


Február 19-én, hétfőn 11 SZTE-s hallgató kezdte meg gyakorlatát a Szegedi Ítélőtáblán. Március közepéig tanulják a diákok a bírósági ügyviteli munkát, emellett részt vesznek tárgyalásokon is. Márciusban, a jelenlegi csoport távozását követően újabb jogi asszisztens hallgatók érkeznek a táblabíróságra hasonló képzésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.



Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *