Szentesi középiskolások látogattak a Skill laborba

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny egyik nyereményeként az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő Központjába látogattak a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai.

Mintegy 30 középiskolás diák és kísérőtanáraik ismerkedtek meg az SZTE ÁOK Skill központjával február 22-én. Az SZTE-n tanuló orvostanhallgatók gyakorlati oktatását elősegítő központban különböző szimulációs eszközök segítségével gyakorolhatják be a hallgatók azokat az eljárásokat, amelyeket például a sürgősségi betegellátásban alkalmazni kell. Az eszközökön gyakorolható például a felnőtt és a csecsemő keringési- és légző rendszerének újraélesztése, a vénás injekciózás, és a húgycsövön keresztüli és szeméremcsont feletti katéterezés.


IMG_4934


A középiskolások kipróbálhatták például azt a felnőtt páciens szimulátort, mely többféle betegséget, például szívrohamot képes szimulálni, az embernél fellépő tünetekkel együtt. Például pupillái reagálnak a fényre, pislog, izzad, könnyezik és reszket. Olyan eszközzel is megismerkedtek, amelyek a gerincoszlopba történő injekciózás valósághű bemutatására szolgálnak és azzal a gyermek intubációs rendszerrel is, amelyen gyakorolható a ballonos lélegeztetés. Egy sztetoszkóp segítségével a különböző szív- és tüdő hangokat is meghallgathatták. Az oktató szobában a különböző sebészeti csomózási technikákkal ismerkedtek meg, majd egy műtéttani gyakorlati órán is részt vettek.


skill-labor
A látogatáson készült képek itt megtekinthetők.


Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny fődíja 2017-ben egy Cambridge-i tanulmányút volt, emellett a résztvevő csapatok között a szervezők intézetlátogatásokat sorsoltak ki. A diákok így meglátogathatták a Biokémia Intézetet, a Gyógyszerésztudományi Kart, az Igazságügyi Orvostani Intézetet, az ELI-ALPS Lézerkutató Központot, valamint részt vehetnek Szent-Györgyi emléksétán is.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>