Bezár

Hírarchívum

IMG_0858

Két mentőautóval bővült az SZTE flottája

Két mentőautóval bővült az SZTE flottája

2018. január 26.
1 perc

Egy esetkocsival és egy mentőautóval bővült a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ flottája. A járművekkel a betegek klinikai épületek közötti szállítását oldják meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Szegedi Tudományegyetem az egészségügyi ellátás szinte teljes vertikumát nyújtja a régióban, egyes szakmákban mintegy egy-másfél milliós lakosság ellátásáért is felelős- hangsúlyozta Dr. Fendler Judit. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja elmondta: mivel az egyetem klinikái több telephelyen, és azon belül is több épületben működnek, a betegek belső – épületek közti – szállítása az egyetem felelőssége. A szállítás magába foglalja a súlyos betegek mentő jellegű szállítását, például a sürgősségiről a központi intenzívre, valamint a vizsgálatra történő szállításokat is.

 

- A hatékonyabb logisztika, a költség-takarékosság és a beteg-elégedettség javítása miatt döntött az intézmény a gépjárművek megvásárlása mellett– tájékoztatott Dr. Fendler Judit. Hozzátette: a mentőautók beszerzési költsége az első évben megtérül, a működtetésé kedvezőbb lesz.


IMG_0795

 

A beszerzés részleteiről Csóti Ferencet, az SZTE létesítménygazdálkodási igazgatóját kérdeztük, aki elmondta: a két autó Németországból érkezett, összesen 17 millió 650 ezer Forintba került. A Mercedes Sprinter esetkocsiként, míg a Ford Transit mentőként fog üzemelni. Mindkét gépjárműben Stollenwerk hordágy és kivehető hordszék biztosítja a betegek mozgatását.

 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek