Több mint 50-en jelentkeztek az SZTE vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére

Több mint 50-en adták be jelentkezésüket, ebből 45-en első helyen jelölték meg az SZTE Vásárhelyen induló vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzését.

„A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán első alkalommal indul mesterképzés, ezért nagy várakozásokkal tekintettünk a felvételi eredmények elé.” – mondta el Komarek Levente, a Mezőgazdasági Kar oktatási és közkapcsolati dékánhelyettese. A 2017 őszén meghirdetett vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra a jelentkezők létszáma felülmúlta a várakozásokat – írja a vasarhely24.com.


Komarek Levente kifejtette, több mint 50-en adták be jelentkezésüket, ebből 45-en első helyen jelölték meg a vásárhelyi mesterképzést. 34 fő felvételt nyert, egy esetben még folyamatban van a jogorvoslati eljárás. Várhatóan tehát 35 főt fognak felvenni a mesterképzésre, ami februárban veszi kezdetét. Nem nyertek felvételt azok a személyek, akiknek hiányzik a nyelvvizsgájuk. Ők jövőre újra jelentkezhetnek, amennyiben ezt pótolják.


„Több éve készülünk a szakindításra. Szakmai előkészítő munkát és marketing tevékenységet is végeztünk az elmúlt években és hónapokban.”– mondta. Országosan összesen 68 főt vettek fel a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra, vagyis a jelentkezők több mint 50%-a Vásárhelyen fogja kezdeni a képzést.


A hallgatók leginkább Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből érkeztek, de ki lehet jelenteni, hogy az ország egyre több pontjából adják be ide a jelentkezésüket.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.

További hallgatói vélemények >>>