Bezár

Hírarchívum

nyito_izrael

Tudáshasznosítás és technológia-transzfer képzésen vettek részt az SZTE képviselői

Tudáshasznosítás és technológia-transzfer képzésen vettek részt az SZTE képviselői

2018. július 03.
2 perc

Egyetemi innovációs központok képviselőinek szervezett intenzív képzést tudáshasznosítás és technológia-transzfer témában, „Understanding University Technology Transfer” címen Tel-Avivban június 19. és 20. között a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A képzésen a Szegedi Tudományegyetem munkatársai is részt vettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A V4 országokból érkező 20 résztvevő meghívásával valósult meg a képzés, amelyet a Jeruzsálemi Héber Egyetem Yissum technológia-transzfer irodájának három szakértője tartott. Az interaktív tréning nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a régió egyetemi innovációs vezetői saját szervezetrendszerükön belül hatékonyabbá és eredményesebbé tegyék a tudáshasznosítást. A legfőbb ismeretkörök között a terület minden fontos elemét érintették kezdve a szabadalmak bejegyzésének legjobb gyakorlatától a különböző szerződéstípusokon, értékesítési és promóciós gyakorlatokon át a konkrét piaci hasznosításig. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem képviselői - Pitó Enikő, kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató, Koppány Enikő, üzletfejlesztési menedzser és Madarász Dániel, technológia menedzser - is részt vettek.


Kep1


Ezen felül a misszió 2018. június 19-én a „Culture and Science – Holding Hands” című kapcsolatépítő eseményre és a magyar elnökség Szlovákiának történő jelképes átadásával egybekötött komolyzenei koncertre hívta meg a V4 országok tudóstársaságainak tagjait, művészeit és más prominens személyeit, továbbá a technológia-transzfer képzés résztvevőit.

A koncert első részében Fehér Ilona, nemzetközi hírű magyar hegedűművész tanítványa, Hagai Shaham nemzetközileg is elismert izraeli virtuóz hegedűművész és Arnon Erez izraeli zongoraművész adtak elő válogatott darabokat a V4-es országok olyan neves szerzőitől, mint Chopin, Dvorak, Jurovsky és Hubay Jenő.


V4_kepzes_innovig2


A koncert második felének előadói, a Liszt Ferenc Zeneakadémia feltörekvő tehetségei, Farkas Eszter és Farkas Mira egy igazi unikális magyar hangszeren, cimbalmon, valamint hárfán adtak elő Bartók, Weiner, Allaga és Vecsey műveket.


V4_kepzes_innovig3


Az eseményen beszédet mondott Dr. Nagy Andor Magyarország izraeli nagykövete, Peter Hulenyi szlovák nagykövet és Rodica-Radian Gordon, Izrael Állam Külügyminisztériumának európai ügyekért felelős igazgatója. Nagy Andor diplomata jelképes ajándékot, a V4 elnökséget szimbolizáló asztali díszt adott át Peter Hulenyi nagykövetnek. A V4-es országok zászlóit is tartalmazó dísztárgy egyfajta vándorserlegként az idei évtől kezdődően, hagyományteremtő módon az adott elnökségi ciklusát betöltő ország nagykövetének irodáját díszíti majd.


Szöveg és fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium,

Magyarország Nagykövetsége, Tel-Aviv

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek