Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_EUDirect

89. Ünnepi Könyvhét – Vendégsátorban a Europe Direct az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Intézettel

89. Ünnepi Könyvhét – Vendégsátorban a Europe Direct az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Intézettel

2018. június 08.
2 perc

Európa és én. Európa 12 leckében… Ilyen és ehhez hasonló, ingyen elvihető kiadványokat is kínált a 89. Ünnepi Könyvhét megnyitós napján az SZTE Dugonics téri épülete előtti vendégsátorban az SZTE Állam és Jogtudományi Karon működő Europe Direct.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EU-t bemutató füzetkék, könyvjelzők és apró EU-logós ajándékok mellett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet több kiadványához is ingyen juthatott hozzá a tudásra szomjas könyvbarát a 89. Ünnepi Könyvhét szegedi nyitó napján. Hagyomány, hogy az SZTE ÁJTK keretében működő Europe Direct bemutatkozik a könyvünnepen a szegedi egyetem központi épülete előtti „sátorváros” vendégsátrában.


EUDirect2

 

Európa 12 leckében, Európa és én. Hogyan működik az Európai Unió… Az ilyen és hasonló című, az Európai Uniót bemutató és népszerűsítő kiadványokat az EU Európa Bizottság biztosítja.

 

Konferenciaköteteit is ingyen kínálta az idei könyvünnep tiszteletére az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet. Így például Nemzetpolitika a gyakorlatban, a Nemzetpolitikai ismeretek című könyvecskét, illetve a visegrádi országokkal kapcsolatos és a Római szerződés 60 évét feldolgozó konferencia anyagát is ingyen vihették magukkal az érdeklődők.


EUDirect_1

 

Az SZTE Frankofón Egyetemi Központ kiadvány-sorozatából például a közép-afrikai köztársaságot bemutató könyv mellől lehetett kézbe venni a stabilitással, integrációval, fejlődéssel összefüggő tanulmányok csokrát.

 

A könyvbarátok, az érdeklődők vissza-visszatértek a könyves sátorba, ahol egy napra az Europe Direct uniós kiadványai és az SZTE nemzetközi témakörökkel foglalkozó kutatóinak a tanulmányai vendégeskedtek. Aki elkésett erről a könyves találkozásról, az a kiadványokat megtalálja az SZTE ÁJTK Tisza Lajos körút 54. szám alatti épületének földszint 14. számú irodájában. Az Európai Uniót népszerűsítő kiadványokkal is felvértezett egyetemi csapat legközelebb 2018. júliusában, Mórahalmon, a Csobbanj Európával! programra is várja az európai polgárokat.

 

SZTEinfo

Fotó: Ú. I.


További információ:


89. Ünnepi Könyvhét Szegeden: a programok több mint fele SZTE-s kötődésű

 

89. Ünnepi Könyvhét: 60 éves a Hupikék törpikék képregény – e műfaj kulcs az olvasás népszerűsítésében

 

89. Ünnepi Könyvhét – J. Nagy László: „A múlt benne van a jelenben – Algériában és Franciaországban is”

 

89. Ünnepi Könyvhét – Jancsák Csaba: Reform-hullámvasúton a tanárképzés

 

A 89. Ünnepi Könyvhét szegedi programjai: a professor emeritustól a gyerekig



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek