Bezár

Hírarchívum

IMG_3720
 
Felvételizőknek indít „forródrótot” az SZTE

Felvételizőknek indít „forródrótot” az SZTE

2018. június 28.
2 perc

A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE Specialistáit. A Szegedi Tudományegyetem 12 karáról kiválasztott tizenöt jelenlegi hallgatót minden nap 9 és 18 óra között hívhatják az érdeklődők, június 29-től július 10-ig, a 06/62-343-700 számon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Telefonos „forródrótot” indít a Szegedi Tudományegyetem annak érdekében, hogy a jelentkezők valódi bepillantást nyerhessenek az egyetemi életbe, ezzel is segítve számukra az átmenetet a középfokú és felsőoktatás között. A középiskolás diákok ezúttal azonban nem egy TO-s munkatárstól, vagy oktatási referenstől kaphatnak naprakész tájékoztatást, hanem kortársaiktól, az SZTE jelenlegi hallgatóitól.


Az Egyetem 12 karának tizenöt kiválasztott Specialistái néhány éve - a jelenleg felvételizőkhöz hasonlóan - az utolsó pillanatban döntötték el, hogy melyik egyetemre jelentkezzenek, és most a szegedi egyetem kiemelkedő hallgatói közé tartoznak. Az itt szerzett tapasztalataikat, eddigi benyomásaikat, és főleg a mindennapokban hasznos tippjeiket szeretnék megosztani az őket felhívó diákokkal. Onnantól kezdve, hogy melyik kollégiumot ajánlja, egészen addig, hogy melyik a legolcsóbb menza a városban, kit érdemes elkerülni egyes vizsgákon, vagy hol kapni a legjobb kézműves söröket. Az SZTE Specialistákat emellett természetesen a felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról is kérdezhetik az érdeklődők minden nap 9 és 18 óra között, holnaptól egészen július 10-ig.

 

A 06/62-343-700 helyi tarifás, központi szám felhívását követően egy operátor kapcsolja az adott Specialistát, akikről részletesebb bemutatkozót is olvashatnak az érdeklődők a kampányhoz tartozó microsite-on.

 

A kampánnyal az volt a célunk, hogy leendő hallgatóink ne csak a felvételi kiadványokból, vagy oktatási kiállításokon szerezhessenek ismereteket és benyomásokat az ország egyik legjobb egyeteméről. Közvetlenül szeretnénk információval szolgálni számukra, hiszen saját, belső kutatásainkból is azt látjuk, hogy a Z generáció igényli a személyre szabott kommunikációt. Bízunk benne, hogy kortársaiknak olyan kérdéseket is fel mernek majd tenni a diákok, amelyek eddig is érdekelték őket, de kevés volt az olyan szituáció vagy fórum, ahol ezt bátran megtehették volna” – mondta el Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója.

 

Az SZTE-s vagyok, kérdezz engem! kampány szorosan kapcsolódik a Szegedi Tudományegyetem egy idén bevezetett másik kezdeményezéséhez, mellyel szintén a végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni. Az SZTE START Tehetséggondozó Program keretében azok a 12. évfolyamos középiskolás diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyernek, akár 100 ezer forintos egyszeri ösztöndíjban is részesülhetnek. Az SZTE START ösztöndíjra pályázni a Modulo felületén keresztül lehet, június 14-től.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek