Bezár

Hírarchívum

Színes programokkal gazdagította az SZTE MGK a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt

Színes programokkal gazdagította az SZTE MGK a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt

2018. május 16.
2 perc

Huszonötödik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt, melynek kereteiben az SZTE Mezőgazdasági Kara a Hód-Mezőgazda Zrt-vel közösen szervezte az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyét (2. alkalommal) és a Juhásztalálkozót (34. alkalommal) május 10 -12. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Mezőgazdasági Kar minden évben kiállítási standdal is jelen van, ahol a képzéseket és általában a Kart népszerűsítik. Ezen kívül a 3 napos rendezvényen több formális és informális megbeszélést tartottak duális vállalati partnereikkel, szakmai szervezetek vezetőivel. Összességében a kiállítás a mezőgazdasági szakma egyik legfontosabb találkozóhelye.


Idén 16. alkalommal rendezték meg a Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciát

Az angol nyelvű konferenciára Olaszországból, Romániából, Szerbiából és Macedóniából is érkeztek külföldi résztvevők. Az eseményt Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg. Társszervezők: a Bánáti Agrár- és Állatorvostudományi Egyetem (Temesvár), az MTA SZAB Mezőgazdasági Szakbizottsága, valamint az MGK-hoz kötődő Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány. Délelőtt a megnyitót követően plenáris előadások hangzottak el hazai és külföldi előadóktól, majd poszterbemutatót nyitottak meg, délután pedig szekcióülések voltak, összesen 62 résztvevővel. A szakmai diskurzust követően kulturális résszel színesítették a programot, este pedig szakember-találkozó zárta a konferenciát.


wellmann


Mindkét vásárhelyi csapat a dobogón az országos gazdászversenyen

Ismét óriási siker az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén. Az SZTE MGK mindkét csapata dobogóra állt, az első és a harmadik helyet szerezték meg.

I. helyezés - Balogh Csaba, Herczegh Evelyn, Pap László (Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar)

II. helyezés - Molnár Péter, Tóth Eszter, Ungvári Norbert (Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar)

III. helyezés - Jusztin Ágnes, Masa Nóra, Rácz Bertalan (Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar)


gazdasz_verseny


A juhásztalálkozón ismét a szakma és a gasztronómia volt a középpontban

Tenyészállat-felvezetés, nyírási és körmölési bemutató, a pásztorélet kellékeinek kiállítása, gyermek-rajzverseny és persze a juh- és kecskeételek főzőversenye. Ez volt az idei Országos Juhásztalálkozó dióhéjban. A kar hallgatóiból verbuválódott gasztro-csapat (Báthori Barnabás, Szőke Marcell, Zöld Endre) az előkelő 3. helyezést szerezte meg a helyben sült cipóban tálalt tárkonyos bárányragu levessel és különdíjat kaptak a bakonyi bárányraguért. Az első helyezést Péter László, kiskunhalasi juhtenyésztő nyert el.


juhasztalalkozo

SZTEinfo

Fotók: SZTE MGK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek