Bezár

Hírarchívum

Újabb kiadónál publikálhatnak díjmentesen a szegedi egyetem szerzői

Újabb kiadónál publikálhatnak díjmentesen a szegedi egyetem szerzői

2018. május 02.
2 perc

Ingyenesen publikálhatnak a Royal Society of Chemistry kiadó folyóirataiban a Szegedi Tudományegyetem szerzői. A rangos folyóiratokban a kémiai kutatások mellett a gyógyszerésztudományi, a fizikai, az energia- és anyagtudományi publikációk is helyet kapnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Klebelsberg Kunó egyetemi könyvtár munkájának köszönhetően újabb kiadóval kötött „Read and Publish” szerződést a szegedi egyetem az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (MTA-EISZ) konzorciumi tagjaként. A megállapodás értelmében a neves Royal Society of Chemistry kiadó kurrens folyóirataihoz való hozzáférésen felül 15 nyílt hozzáférésű cikk publikálására kapnak lehetőséget az SZTE-s szerzők, vagyis a kutatók mentesülnek a közzétételi költségek megfizetése alól. A megállapodás éves szinten mintegy 10 millió forint megtakarítást hoz az egyetemnek.


A kiadó több mint 40, világszerte ismert folyóiratot publikál, köztük a 38,618 impact faktorú Chemical Society Reviews, illetve az RSC Advances és a Dalton Transactions folyóiratok, amelyekben a Szegedi Tudományegyetem szerzői 2017 januárja óta 24, elsősorban kémiai témájú publikációt tettek közzé.


Az Egyetemi Könyvtár kilenc kiadóval kötött eddig Open Access publikációs szerződést, melynek köszönhetően az SZTE szerzői kedvezményesen és gyorsabb ügyintézéssel publikálhatnak, a kör a jövőben a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ szervezetében működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program konzorciumnak köszönhetően tovább bővülhet az Institute of Physics és a Springer kiadókkal.


További információkért és hasonló hírekért látogasson el a szerzoknek.ek.szte.hu oldalra.

 

SZTEinfo

Korábban írtuk: Ingyen publikálhatnak az SZTE-s szerzők a brit Taylor & Francis kiadó folyóirataiban

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek