Bezár

Hírarchívum

SZTE_csaladbarat_2018_kiemelt

Családbarát egyetem a Szegedi Tudományegyetem

Családbarát egyetem a Szegedi Tudományegyetem

2018. október 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési megállapodást írt alá a Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal. Az együttműködés fő célja az egyetemen a családbarát szemlélet elmélyítése. A már most is működő kezdeményezések mellett a jövőben kiterjedhet ez az oktatás, képzés, a kutatás és a családbarát intézkedések területére is, mind a munkavállalók, mind a diákok irányába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2018. október 18-án a Magyar Tudományos Akadémián tartott Mozgalom a családok megszületéséért konferencián aláírt megállapodást a Szegedi Tudományegyetemen túl az Óbudai Egyetem és a győri Széchényi István Egyetem is megkötötte. A konferenciát Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg.

 

SZTE_csaladbarat_2018_1


A tanácskozáson a Szegedi Tudományegyetemet Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes és Jancsák Csaba, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatási dékánhelyettese képviselte, akik az együttműködés létrejöttén bábáskodtak. Zakar Péter rektorhelyettes beszédében elmondta, hogy a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom jó példája annak, hogy egy kanál mézzel többet lehet elérni, mint egy hordó ecettel. Lehetőséget ad ez a megállapodás a családbarát kérdések áttekintésére.


SZTE_csaladbarat_2018_ZP


– Egyetemünkön már számos baba-mama szoba működik, több családokat is érintő rendezvényre kerül sor, de most még egy út elején vagyunk. Egyik fontos cél például, hogy az egyetemi szünetek összhangba kerüljenek a közoktatási szünetekkel ezzel is segítve, hogy az egyetem munkatársai a családjukkal együtt lehessenek. Várhatóan rektori megbízott foghatja majd össze a családbarát egyetemmel kapcsolatos feladatokat – fogalmazott Zakar Péter rektorhelyettes.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek