Bezár

Hírarchívum

kiemelt_zold_gyogyszer

Egészségfejlesztő roadshow Szegeden

Egészségfejlesztő roadshow Szegeden

2018. október 11.
2 perc

A Zöld recept - A mozgás gyógyszer egészségfejlesztő program október 16-án érkezik Szegedre, a Tanulmányi és Információs Központ előtti térre, ahol a jövő orvosgenerációja részvételével mutatják be mennyire fontos, hogy a sport legyen a mindennapok része. Gyógytornász segítségével és Kropkó Péter 51-szeres Ironman közreműködésével kontrollált járástréning programon vehetnek részt az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény. Az egészségfejlesztő roadshowra épülő kampány öt napon keresztül öt helyszínt érint. Három helyszínen egy szűrőbuszban szív- és érrendszeri rizikószűrést végeznek, dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadással várják az érdeklődőket. Ezt egy színpadi program egészíti ki, amely során híres sportolók bevonásával több mozgásformát mutatnak be, valamint az érdeklődők egészségügyi üzeneteket tartalmazó ugróiskolákat is kiprobálhatnak.

 

szorolap_zold_gyogyszer


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében. A szív és érrendszeri betegségeken belül a koszorúér betegségek vezetik világszerte a halálozási statisztikákat, a stroke-kal közösen a szív- és érrendszeri halálozás kb. 80%-áért felelősek. Magyarországon évente 30 000-en kapnak szívinfarktust, 7000 lábamputációt végeznek és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt.


zold_gyogyszer_20181016


Az esemény résztvevőit Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika tanszékvezetője, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Dr. Németh László, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, Dr. Palásthy Zsolt Ph.D., az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika Érsebészeti Profil és Osztály vezetője, valamint Dr. Vajer Péter, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alapellátási igazgatója köszönti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek