Bezár

Hírarchívum

Pink október: szegedi sétával az emlőrák ellen

Pink október: szegedi sétával az emlőrák ellen

2018. október 24.
2 perc

Az emlőrák megelőzésének hónapjában, pontosabban 2018. október 25-én, csütörtökön 15 órától figyelemkeltő sétát szervez Szegeden 1 alapítvány, 4 betegszervezet és 2 betegklub. A Pink október szegedi rendezvényét az SZTE Onkoterápiás Klinika is támogatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pink október rendezvény immár Szegedre is elér: az emlőrák megelőzésének a lehetőségeire hívja fel a figyelmet a Tamás Háza Alapítvány, a Mellrákinfó Egyesület, a Mályvavirág Alapítvány, a Rákbetegek Országos Szervezete Napforduló Szolgálat, a Kelemen János Alapítvány, az Ametiszt Klub, a Jelenben – Együtt Klub kezdeményezése. 2018. október 25-én 15 órakor a Széchenyi téren találkoznak mindazok, akik arra szeretnék fölhívni a figyelmet, hogy az emlőrák megelőzhető, mindazok tesznek a betegség kialakulásának a megelőzéséért, akik részt vesznek a szűrővizsgálatokon.

 

Minél hosszabb legyen az egészségben eltölthető élettartam! Tegyünk a betegségek megelőzéséért! Az e szempontokat célként meghatározó civil kezdeményezések közül többet is támogat a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikája. Az SZTE-klinika vezetője, Dr. Kahán Zsuzsanna professzor, továbbá a Csongrád megyei Kormányhivatalt irányító Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszönti a Pink október szegedi rendezvényének résztvevőit.

 

Az emlőrák megelőzési lehetőségeire figyelmeztető szegedi belvárosi séta 2018. október 25-én 15 óra 10 perckor indul, az útvonal: Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics utca, Eötvös utca, Apáthy utca, Dóm tér. A Dóm téren a Szeged Néptáncegyüttes moldvai körtánccal zárja le az 1 alapítvány, 4 betegszervezet és 2 betegklub összefogásának égisze alatt életre hívott, a közfigyelmet a daganatos betegségekre és a prevencióra irányító, jótékonysági rendezvényt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek