Bezár

Hírarchívum

nyito_allasborze

Telt ház az SZTE Állásbörzén

Telt ház az SZTE Állásbörzén

2018. október 11.
2 perc

Több mint félszáz kiállító vett részt október 9-én az SZTE Őszi Állásbörzén. Az SZTE diplomásait regionális vállalkozások és az ország legnagyobb cégei várták a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nemcsak a munkaerő-piaci elhelyezkedés során fontosak a vállalati partnereink, hanem az egyetem oktató, kutató, gyógyító tevékenységeiben is - hangsúlyozta Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja az SZTE Őszi Állásbörze megnyitóján.


IMG_5484

Képgaléria az Őszi Állásbörzéről


Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese beszédében kiemelte: az oktatói tevékenység magas színvonalát jelzi, hogy az SZTE-n végzett hallgatók 95 százaléka egy éven belül elhelyezkedik a munkaerő-piacon.


IMG_5518


Az Őszi Állásbörzén a több mint 50 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatóak voltak. A céges képviselők személyesen tájékoztatták a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Idén is volt CV fotózás és grafológiai tanácsadás.


IMG_5652


A résztvevőket olyan előadásokkal is várták, melyek megfoghatóbbá tették számukra a kiválasztás folyamatát és sikeresebbé a részvételt. A hallgatóság képet kapott arról, hogy milyen szempontok alapján válogatnak a HR-sek a CV-k között, hogy melyik kiválasztási módszer milyen plusz információt árul el a jelentkezőkről, de a sokak számára kényes kérdésre is fény derült: milyen fizetési igény mondható reálisnak pályakezdőként a különböző szakterületeken.


IMG_5630


Az Őszi Állásbörze előtti napokban, október 4-9. között az elmúlt évek igényeire reagálva nagyobb óraszámban kínált az SZTE Karrier Iroda a személyes fejlődést és előrehaladást segítő tanácsadásokat és workshopokat. A hallgatók támpontokat kaphattak a megfelelő pályairányok kijelöléséhez, a HR-es szemét megkapó önéletrajz megalkotásához, hatékonyabban és tudatosabban alakíthatták a gyakornoki hely vagy álláskeresés folyamatát, a cégekkel való kapcsolatfelvételt. Próbainterjúkon vehettek részt, stílustanácsadást igényelhettek, kommunikációs helyzetgyakorlaton próbálhatták ki magukat.



SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek