Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_LoveShake

Felráz a LoveShake – az SZTE hallgatóit párkapcsolati problémáikban a Léleknavigátor is segíti

Felráz a LoveShake – az SZTE hallgatóit párkapcsolati problémáikban a Léleknavigátor is segíti

2018. szeptember 18.
3 perc

Saját nő – férfi kapcsolatának jeleneteit viszi színre a LoveShake című előadásban két népszerű színművész. A különleges IH-beli bemutató, 2018. szeptember 19. után arra számít az egyetemisták „Léleknavigátora”, hogy több fiatalban is megérik a döntés: párkapcsolati problémái megoldásához szakember segítségét kéri az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Merész, szokatlan őszinteséggel vallanak magukról, kapcsolatukról a LoveShake zenés-táncos darab szerzői és főszereplői. A két népszerű színművész – Szabó Győző és Rezes Judit – közösen megélt élethelyzeteit viszi színre. Egyfajta párkapcsolati játék ez a formabontó darab. A „LoveShake – Az élet összeráz” című duett ajánlója szerint „közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be egy kapcsolat ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások. Az előadás ezért személyes érintettséggel, őszintén és kendőzetlenül mesél. Kerüli azonban a dokumentarista realitást, így a valóság és fikció keserédes keveréke jelenik meg a színpadon.”


loveshake_ea_horvathjudit_print-4576

 

– Egy-egy párkapcsolati problémákat feszegető színdarab bemutatója után többnyire megnövekszik azoknak az egyetemistáknak a száma, akikben megérik a döntés: családi vagy partnerével kapcsolatos gondjai megoldásához szakembertől kér segítséget – osztja meg tapasztalatát Tajti Péter. Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodavezetőjétől tudjuk, hogy a hallgatók mentális jólétének biztosításának támogatására minden felsőoktatási intézmény biztosítja a pszichológiai tanácsadást. Az SZTE 14 éves „központi szolgáltatását” mentálhigiénikus, pszichológus és pszichiáter szakember biztosítja.

 

Lehet-e harmóniában, együtt élni egy tőlünk teljesen különböző emberrel? Érdemes-e küzdeni egymásért? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ ad Szabó Győző és Rezes Judit páros, saját élethelyzetei és tapasztalatai alapján.

 

A „LélekNavigátor” az SZTE különleges szolgáltatása, úgy is mondhatnánk: „szegediegyetemikum”. Ezt a lelki élet világában iránymutatást jelentő, ráadásul ingyenes és online tanácsadást az SZTE hallgatói közül több százan igénybe veszik egy-egy tanévben. Ám a fiatalok lelki konfliktusainak 70 százalékát kitevő családi és párkapcsolati problémák megoldásához kulcsot ad az öt alkalommal ingyenes igénybe vehető személyes tanácsadás is. Szorongást oldó relaxációs, a tanulást segítő, valamint önismereti és személyiségfejlesztő kurzust az új szemeszter elején hirdetik.

 

A nőről és a férfiról szól a LoveShake. A történetei eredetiek és egyediek, mégis mindenki számára ismerősek lehetnek. „A sztárpár egyszerre vicces és szívszorító estével várja az érdeklődőket” – Szegeden 2018. szeptember 19-én, szerdán 19 órától az IH Rendezvényközpont színpadán. A belépőjegyes program a szegedi MASZK Egyesület szervezésében érkezik Szegedre.

 

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szolgáltatásaival, 12 szakemberrel egy-egy tanévben körülbelül 300 hallgatónak segít. A mintegy 2000 órában nyújtott szolgáltatáscsomag személyes része magyar, angol és német nyelven is igényelhető. A szegedi egyetemisták lelki jólétét 14 éve segítő centrum honlapján megtalálható az információ: időpontot lehet foglalni a +36 62 544-029 számon, vagy a dcentrum@stud.u-szeged.hu e-mail címen, majd személyesen ügyfélfogadási időben lehet jelentkezni Szegeden, a Honvéd tér 6. szám alatti épületben, amely a Vitéz utca 17. szám alatti irányból is megközelíthető.

SZTEinfo – Ú. I.

Fotók: Horváth Judit

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek